3FM nieuws

Loopt toch geen man op het water

  1. Nieuwschevron right
  2. Loopt toch geen man op het water
Guido Weijers gaat toch geen 'Loopt Een Man Over Het Water' conference doen op 3FM ondanks de uitnodiging van Michiel Veenstra.
Er kwam een hoos aan reacties los bij de achterban van de EO op het plan van de omroep om het comedyprogramma Loopt Een Man Over Het Water te maken met Jezus als centrale persoon. Velen van hebben hun lidmaatschap opgezegd.

Grappen over het evangelie

Een bekende niet-Christelijke cabaretier zou een voorstelling maken rondom Jezus. De omroep ziet af van de productie van het programma uit respect voor de achterban. Dit tot teleurstelling van Guido Weijers, want hij was de beoogde niet-Christelijke cabaretier.

Hij was bereid om zich te verdiepen in de bijbel en middels de conference de discussie aan te gaan. Arie Boomsma belde Guido om hem het slechte nieuws te vertellen.

Loopt tóch een man over het water op 3FM

Guido is het dan ook niet eens met de keuze om van de productie af te zien, maar kreeg van Michiel Veenstra alsnog de kans om zijn deel van de conference te doen. "Ik denk dat God dat zo heeft gewild!" aldus Wijers.

>> Beluister het gesprek tussen Michiel en Guido Weijers

Loopt toch géén man over het water op 3FM

Na het gesprek op 3FM kwam er toch wat ruis op de lijn. Guido Twitterde dat er ook een aantal andere partijen (BNN, Comedy Central en RTL) interesse hadden getoond en dat hij bang was dat hij Michiel nu teveel hoop had gegeven.

Om opheldering in deze afspraak te scheppen belde Michiel donderdagochtend nog maar een keer met de Bredanaar. Guido gaf aan nog niet over materiaal te beschikken en nu eerst eens te gaan kijken hoe de reuring om dit nieuwsfeit verloopt. Aan de hand daarvan trekt hij zijn plan.


>> Lees meer over Loopt Een Man Over Het Water... op de site van de EO

Ster advertentie
Ster advertentie