3FM nieuws

De griezelige videoclip van Stromae al gezien?

  1. Nieuwschevron right
  2. De griezelige videoclip van Stromae al gezien?

De video is in 24 uur al meer dan een miljoen keer bekeken. En terecht!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Quand c'est?'

Stromae zette maandag 14 september een nieuwe videoclip online, die in no time het wereldwijde web over ging en veel mensen ontroerde. En niet zo gek ook, want wie maakt er nou een song over kanker? Nou, Stromae dus. De bijbehorende videoclip is indrukwekkend, heftig en prachtig. De muzikant uit Brussel waagt zich met zijn lange slanke ledematen aan een griezelige dodendans met de ziekte die elk jaar zoveel mensen treft. Of hij wint of verliest? Kijk zelf maar.

"Wie is de volgende?"

Een aantal zinnen uit de tekst van 'Quand C'est?', vertaald naar het Nederlands:

"O ja, wij kennen elkaar. Je probeerde mijn moeder van me af te pakken. Je begon bij haar borst. En de longen van mijn vader, weet je nog?"

"Kanker, kanker. Vertel me maar wanneer. Kanker, kanker. Wie is de volgende? Kanker, kanker. Vertel me maar wanneer. Kanker, kanker. Wie is de volgende?"

'Quand C'est?' is niet nieuw. Het nummer staat op op Racine Carrée, het album dat hij in 2014 uitbracht.

Reacties op Twitter

Boodschap

Stromae is een goed voorbeeld van een artiest die niet alleen zingt over liefde. Dit liet hij eerder zien met 'Papaoutai', een nummer dat gaat over een kind dat zijn vader mist. In de titel van de track lees je: "papa où t'es?" en dat betekent "papa waar ben je?" in het Frans.

Stromae op Times Square, NYC

Stromae takes America

De artiest met Rwandese roots heeft zijn pijlen gericht op Amerika. Het doel is om daar door te breken, en dat lukt hem behoorlijk goed, want hij heeft Madonna en Will.I.Am al achter zich staan. Check hieronder de video van 'Papaoutai', opgenomen in New York, waarin ze wat zeggen over Stromae.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie