3FM nieuws

Brandon Flowers pakt afgeladen Paradiso in

  1. Nieuwschevron right
  2. Brandon Flowers pakt afgeladen Paradiso in

Een tot de nok toe gevulde, hete, dampende Paradiso viel in katzwijm. Er zijn weinig mensen die met zó veel plezier op het podium staan als Brandon Flowers.

Auteur: Rick de Jong

Tram gemist, verkeerde overstap, maar ruim op tijd klom ik de muur aan mensen in de grote zaal van Paradiso over. Het was druk, het was vol en iedereen had zin in een strak concert van Killers-frontman Brandon Flowers. Ik doe het alvast uit de doeken: showman Brandon Flowers pakt met het grootste gemak het Nederlandse publiek in.

"Wow, 3FM Presents: Brandon Flowers! 1, 2, 3, 4, 5. Oh me, oh my! Wat een onwijs goede show! Heb heel veel concerten gezien, maar deze komt toch wel op nr 1! Geweldige hoe deze man deze gig neer heeft gezet! Zo blij dat ik hierbij was!"
- Sharon van Witteveen via de 3FM-app

Wat vlak

Tóch een klein puntje en dan kan het hallelujah beginnen. Laat ik eerlijk zijn: Brandon Flowers is niet de beste zanger op aarde, heeft niet de meest spectaculaire show van de wereld en zijn live-band is niet de beste van de planeet. Goed voorbeeld is wanneer Brandon de The Killers-plaat 'Mr. Brightside' speelt. Het is vlak en mist duidelijkheid bij het riffje.

Update: 'Mr. Brightside' werd uitgevoerd in de Jacques Lu Cont-remix, waar inderdaad minder gitaren inzitten. Prima!

"Brandon Flowers was echt heel goed!" - Ruben Hof in de 3FM-app

Geboren entertainer

Maar is dat erg? Nee! De zanger komt uit de showbizz-stad bij uitstek: Las Vegas en het entertainen zit 'm in zijn bloed. Hij gaat het podium over, springt op de boxen, heeft leuke praatjes en interactie met het publiek. Op het einde van de show loopt ie-de-reen met een lach op het gezicht Paradiso uit. Dat 'Mr. Brightside' dus wat vlak klonk, maakt Brandon met zijn energie compleet goed en krijgt het hele publiek zonder moeite mee. Er zijn weinig artiesten die met meer plezier op het podium staan dan hij.

Goed bij stem, ijzersterke liedjes

Ik heb het geluk gehad dat dit de vierde keer is dat ik meneer Flowers live zie (Pinkpop en een Ziggo-show met The Killers en een solo-show op een Portugees festival). Dit was de beste in het rijtje. Hij was goed bij stem en bracht zijn simpele, maar ijzersterke liedjes gewoon goed. Punt.

Goed begin is het halve werk

Dat is overigens na vier liedjes al duidelijk. Openen met een van de leukste liedjes van het nieuwe album ('Dreams Come True'), de single ('Can't Deny My Love'), de grootste solo-hit ('Crossfire') en het vrolijke 'Magdalena' en de toon is gezet. Bij die vierde plaat vertelt hij altijd de herkomst van het liedje (de pelgrimstoch van Nogales naar Magdalena in Mexico), maar als hij merkt dat het publiek het verhaal grotendeels al kent, grapt hij zijn verhaal meteen vakkundig weg.

"Concert van Brandon Flowers was top! 3FM, bedankt voor de kaartjes! Een dikke 9!"
- Anne-Marie in de 3FM-app

Voor een topavond ga je naar Brandon Flowers

Zo zitten er meer momentjes in. Brandon praat tussendoor wat met het publiek. Laat ze meezingen met de liedjes. Ze kiezen de cover die hij speelt (dat werd 'Don't Change' van INXS). En de liedjes van The Killers die hij doet, vallen perfect op hun plek. Voor een topavond ga je naar Brandon Flowers.

Ster advertentie
Ster advertentie