3FM nieuws

Bring Me The Horizon op Lowlands: "We would like to work with Hayley Williams"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Bring Me The Horizon op Lowlands: "We would like to work with Hayley Williams"

Bring Me The Horizon heeft het bijzonder druk. Een constante stroom aan nieuwe muziek en shows door de hele wereld, zorgen ervoor dat de band nooit stilzit. 3FM-dj Herman Hofman sprak met toetsenist Jordan Fish en bassist Matt Kean over de drukte, de indrukwekkende lijst aan samenwerkingen en zenuwenplasjes.

Een weekend: Highfield, Lowlands en Pukkelpop

Om even te laten zien hoe druk de band het heeft. Binnen een weekendje stonden ze in Duitsland, Nederland en België en de lijst blijft doorgaan tot aan volgend jaar maart. Jordan: "We zijn er aan gewend ondertussen. Vooral door niet te veel drinken red je het." Matt vult hem aan: "Het is alleen maar een korte set die we spelen. Dus voor ons is het makkelijk. Maar, je hebt nog niet de lijst gezien aan data die nog niet bekend zijn gemaakt. Het blijft voor altijd doorgaan."

Matt: "Tijdens COVID was het heel gek om dit juist niet te doen." Jordan: "We hebben het echt gemist. Als je geen shows hebt dan raak je je vertrouwen kwijt. Maar toen het weer mocht was het de beste tour die wij ooit hebben gedaan." Van de band was de verbazing groot toen ze erachter kwamen dat het publiek alle nieuwe liedjes kon meezingen van begin tot eind.

Samenwerkingen met Machine Gun Kelly tot Ed Sheeran

Als er iets is dat Bring Me The Horizon vaak doet, dan is het wel samenwerken. De lijst is eindeloos lang. Jordan: "Ja, te veel eigenlijk. Wij weten niet hoe we nee moeten zeggen." Maar ja, samenwerken met bijvoorbeeld Ed Sheeran, wie zegt daar nee tegen? Matt: "Het was zijn idee, hij kwam hiermee naar ons toe. Echt huge."

Jordan: "Op dit moment zijn we bezig met nieuwe muziek. We zouden graag willen samen werken met Hayley Williams van Paramore. Maar, op dit moment zijn we in een emo-fase met het album, bij de volgende gaan we waarschijnlijk weer meer richting elektronische muziek."

Zenuwenplasje

Matt postte een tijdje terug een foto op Instagram met de tekst: "Hiding the “Do i need a quick piss panic”". Herman moest daar natuurlijk een vraag over stellen. Matt: "Het gebeurt altijd voor de show. Ik moet dan altijd vier a vijf keer plassen door de zenuwen. Maar als je het podium oploopt dan is het weg." En gelukje, als ze 'Follow You' spelen dan is dat akoestisch en kan hij snel naar het toilet rennen als hij wel moet. Probleem opgelost.

Check het hele interview dat 3FM-dj Herman Hofman deed met Bring Me The Horizon hieronder.

3FM x Lowlands

Ook dit jaar heeft 3FM uitgebreid verslag gedaan van Lowlands. Benieuwd naar de hoogtepunten? Check hier het overzicht van exclusieve intieme sessies, interviews en optredens.

Ster advertentie
Ster advertentie