3FM nieuws

Isabelle adopteert een oma

  1. Nieuwschevron right
  2. Isabelle adopteert een oma
Isabelle gaat deze week een oma 'adopteren'. Ze doet dit om de aandacht te vestigen op het feit dat behalve kinderen ook veel oude mensen in rampgebieden zich in erbarmelijke omstandigheden bevinden. Isabelle 'adopteert' een oma via de organisatie Dorcas. Deze organisatie ondersteund al jaren kinderen in rampgebieden, maar heeft nu ook een speciaal project gestart voor ouderen. Bejaarden in derde wereldlanden die niet meer in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, zijn afhankelijk van hun familie. Maar juist deze familie valt vaak weg, door uiteenlopende oorzaken zoals AIDS, oorlogen en hongersnood. De bejaarde wordt aan zijn of haar lot overgelaten en heeft nauwelijks kans te overleven, aangezien ze vaak te oud zijn om behoorlijk hout te kunnen sprokkelen of zelf te koken. Door het 'Adopt A Granny' project word er gezorgd voor een fijne oude dag voor deze bejaarden.

Deze week gaat Isabelle samen met de luisteraars een oma uitzoeken en deze 'adopteren'. Door de financiële bijdrage van Isabelle kan deze oma voortaan worden geholpen. De oma's zullen maandagmiddag op de site van Isabelle te zien zijn en daar kun je ook kiezen welke oma door Isabelle geadopteerd moet worden.

Verder kun je deze week in Isabelle een Knightrider PC pakket winnen, met daarin een Knight Rider The Game (voor PC) (t.w.v. E 29,95), een Knight Rider T-shirt en een modelautootje KITT. Dit alles natuurlijk vanwege de megahit van vorige week, Panjabi MC met Mundian. Je weet wel, die Indiase plaat, gemixt met de Knightrider tune...
Ster advertentie
Ster advertentie