3FM nieuws

Het politiek getinte concert van Green Day: "Fuck Trump!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Het politiek getinte concert van Green Day: "Fuck Trump!"

President Trump wist in zijn eentje de protestsong 'great again' te maken. Green Day schreef geen nieuw nummer over de president, maar gebruikte gewoon hun hele Ziggo Dome-show om een politiek statement te maken.

(Foto's: Ben Houdijk)

We leven inmiddels al elf dagen in een wereld waar Donald Trump de president is van Amerika. Sommige fans vragen zich af hoe het kan dat Green Day nog niet van zich heeft laten horen.

Een nieuw protestalbum is er inderdaad niet, maar Billy Joe Armstrong en z'n bandmaatjes laten zéker van zich horen als het om Trump gaat. Zoals gisteravond tijdens hun concert in de Ziggo Dome.

"Fuck Trump, no Trump!"

Tussen het spelen van de klassiekers en nieuwe hits door vulde Billie Joe zijn tijd met het schreeuwen van verschillende anti-Trump kreten. "Fuck Trump", "Trump is a fascist marionet", "No Trump, No Trump!"... Het kwam allemaal voorbij.

Daarnaast werd de protestsong 'Troubled Times' voor het eerst in deze tour uit de kast gehaald en leidde Billie Joe 'Boulevard Of Broken Dreams' in met onderstaand statement:

"For all the refugees who got turned away from the American border: the only one we're turning away is Donald Trump! He is a puppet!"

Het schrijven van een nieuwe protestsong is voor Green Day dus niet eens nodig. Het gaat hen prima af met 'oud' materiaal! Zo werd 'American Idiot' oorspronkelijk geschreven voor George W. Bush, maar blijkt de song ook prima toepasbaar op Donald Trump.

De beelden

Natuurlijk was er naast alle politieke statements ook ruimte voor heel veel punkrock en spektakel. De achttienjarige Joël werd het podium opgetrokken om 'Knowledge' mee te spelen en natuurlijk was er een bak confetti die over de uitverkochte Ziggo Dome werd uitgestort. 3FM-fotograaf Ben Houdijk was erbij en maakte een aantal topfoto's!

Nog meer foto's zien? Dat kan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie