3FM nieuws

Faith No More brengt na 18 jaar weer nieuw album uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Faith No More brengt na 18 jaar weer nieuw album uit

De mannen van Faith No More komen in 2015 met hun zevende studioalbum.

Voor het eerst in achttien jaar gaat er een nieuw album van de alternatieve metalband Faith No More verschijnen. Bassist Bill Gould heeft aan Rolling Stone Magazine bevestigd dat de release van dit album gepland staat voor april 2015.

Cryptische tweet

Het nieuws van een nieuw album komt niet helemaal als een verrassing. Frontman Mike Patton hintte er in mei al over in een cryptische tweet en de band speelde begin juli nieuw materiaal tijdens hun show in Londen. De nieuwe single 'Motherfucker' wordt op 28 november uitgebracht.

Eigen label

Het album is helemaal in eigen beheer gemaakt en wordt uitgebracht door hun eigen label Reclamation Records. Bill Gould heeft de plaat geproduceerd en ze hebben het opgenomen in hun eigen oefenruimte.

Gold zegt over Reclamation Records tegen Rolling Stone Magazine: "De naam van het label heeft te maken met het feit dat we helemaal vrij zijn. We waren niet aan het touren, maar wel bezig met het maken van goede nummers. Waarom die dan niet zelf uitbrengen en zo de controle over de toekomst terugnemen?"

Ster advertentie
Ster advertentie