3FM nieuws

MetMichiel Specials van eigen bodem

  1. Nieuwschevron right
  2. MetMichiel Specials van eigen bodem

Check een aantal bijzondere MetMichiel Specials over Nederlandse artiesten als Jett Rebel, Anouk en Chef'Special!

Elke week staat er in MetMichiel een Special centraal. Vaak gaan deze over bijzondere artiesten of albums. Daar zitten natuurlijk ook Nederlandse artiesten en albums bij, want er is genoeg moois en bijzonders van eigen bodem uitgekomen. Zo gaat Michiel met Kensington helemaal terug naar hun middelbare schooltijd, toen ze nog TwoBeez heetten! Laat hij een andere kant van rockchick Anouk zien aan de hand van haar persoonlijke break-up album For Bitter And Worse. En geeft hij je onder andere een kijkje in de platenkast van Jett Rebel.

Anouk - For Bitter Or Worse

Anouk Teeuwe - in haar geval volstaat gewoon haar voornaam: Anouk. Ze is met afstand de grootste rockzangeres van Nederland en scoort sinds 1997 de ene hit na de andere. Deze Special gaat over haar break-up album For Bitter Or Worse, met daarin het eerlijke verhaal over haar pijnlijke scheiding met Remon Stotijn, beter bekend als de frontman van Postmen.

>> Check hier de hele Special over For Better Or Worse

Anouk - Paradise And Back Again

Luister naar Anouks oude platen, en je hoort een angry young woman, een echte rockchick. Maar ook hiphop, blues, gevoelige popballads, bijna gospelachtige sounds en symfonische composities zijn haar niet vreemd. Op elk album krijg je een nieuw stukje Anouk te horen. Op 21 november 2014 kwam alweer Anouks negende studio album uit: Paradise And Back Again. In deze special alles over dit album.

>> Check hier de hele Special over Paradise And Back again

Kensington

In 2002 krijgen Casper Starreveld en Jan Haker op het Montessori College Herman Jordan in Zeist de opdracht een popliedje te schrijven. Samen met klasgenoten Luuk en Lukas vormen ze de gelegenheidsband de TwoBeez (van klas 2B). Ze schrijven het nummer 'Leaving On The Train Tomorrow'. Ze treden op tijdens een schoolavond en dan weten de mannen het zeker: ze willen in een band spelen! Hoe het vanaf daar gelopen is, hoor en lees je in de Special.

Check hier de Special over Kensington

Jett Rebels Helden

Hits For Kids, dat eind oktober 2014 is uitgekomen, is Jett Rebels eerste echte volledige album. Als je de muziek van Jett Rebel hoort, hoor je heel veel invloeden. Voor deze MetMichiel Helden Special vertelde hij over vijf muzikale helden die hij recent veel geluisterd heeft.

>> Check de Jett Rebel Helden Special hier

Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert was jarenlang de frontvrouw van de succesvolle band Krezip. Inmiddels doet ze het al een tijdje in haar eentje. Wil je weten welke invloed Paul de Leeuw op Jacqueline heeft gehad? Welk liveoptreden haar duidelijk maakte dat muziekmaken haar roeping is? En hoe ze o.a. met behulp van Carole King haar liefde voor de piano terugvond? Antwoorden daarop en meer vind je in de MetMichiel Special over de muzikante!

>> Check de Special over Jacqueline hier

DI-RECT

In 2009 verliet zanger Tim Akkerman DI-RECT. Het had toen kunnen eindigen voor Jamie, Bas en Spike. Maar de overgebleven bandleden lieten zich niet uit het veld slaan en gingen op zoek naar een nieuwe zanger. En daar was opeens zanger Marcel Veenendaal. De mannen vertellen in deze Special over hun nieuwe start als band, hun uiteenlopende muzikale smaken en over Daydreams In A Blackout, het album dat sinds 4 april 2014 uit is.

>> Check hier de hele Special over DI-RECT

Go Back To The Zoo

Alle ins en outs weten over Go Back To The Zoo? Wie is die Benny Blisto toch? Waar hebben ze bassist Lars opgepikt? En welke invloed heeft de muziek van Guns 'N Roses op de band? Het verhaal begint halverwege de zeroes. Cas en Teun Hieltjes zitten op de middelbare school in Nijmegen. De rest hoor en lees je in de uitgebreide Special over de band.

>> Check de Special over Go Back To The Zoo hier

Chef'Special

Chef'Special bestaat uit de volgende vijf heren: frontman Joshua, drummer Wouter, toetsenist Wouter, gitarist Guido en bassist Jan. Begin 2011 werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en die stempel hebben ze meer dan waargemaakt. Inmiddels zijn we aangekomen bij hun tweede album. In deze Special hoor je hoe ze zo ver gekomen zijn.

>> Check de Special over Chef'Special

On-Nederlands Goed

Waarom gaat het ineens zo goed met Nederlandse bands op internationaal niveau? Heeft de wereldwijde populariteit van Nederlandse dance en dj’s daaraan bijgedragen? Wat is het geheim van de nieuwe generatie Nederlandse artiesten? Aan de hand van portretten van diverse artiesten en beelden van tourende Nederlandse bands gaat Michiel op zoek naar antwoorden.

>> Check hier de hele Special

3FM Awards: stem op je favoriete Nederlandse artiesten

De 3FM Awards komen er weer aan. Luisteraars van 3FM stemmen in verschillende categorieën op hun lievelingsartiest en daar rollen vervolgens de winnaars uit van de awards. Het is een echte publieksprijs dus. Welke Nederlandse bands of artiesten verdienen volgens jou een 3FM Award?

>> Je kunt ze hier nomineren!

Ster advertentie
Ster advertentie