3FM nieuws

Olivia Rodrigo lost iedereens liefdesverdriet op met haar optreden in AFAS Live

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Olivia Rodrigo lost iedereens liefdesverdriet op met haar optreden in AFAS Live

Liefdesverdriet klonk nog nooit zo mooi als bij het concert van Olivia Rodrigo gisteravond in AFAS Live. Het was de eerste keer optreden in Nederland voor de jonge popzangeres, maar wat deed ze het goed! Met de hits 'drivers license', 'good 4 u' en 'deja vu' was het naast een killer concert óók een gratis therapiesessie.

Spannende opening

Als iemand weet hoe ze een zaal vol energieke fans moet gek maken is dat Olivia Rodrigo wel! Grote gesloten gordijnen bedekte het podium terwijl ongeduldige fans stonden te wachten. Vanuit het niets kwamen er bekende klanken uit de speakers. Niet van Olivia zelf, maar van One Direction. Het was 'Olivia'.

Nadat het nummer was afgelopen was de zaal ervan overtuigd dat de Amerikaanse op het podium zou klimmen, maar nee: ze plaagde nog even verder! Op de gordijnen verscheen de tekst SOUR TOUR terwijl tegelijkertijd er vlagen van 'brutal' door de zaal galmde. Gepaard met knipperende lampen ging het publiek elke keer wild wanneer ze de muziek hoorde.

Na een paar keer plagen was het dan eindelijk zover! De gordijnen gingen langzaam open, en daar stond de zangeres.

foto: Nathan Reinds

Emotionele avond

Met de tracks die op SOUR staan was wel te verwachten dat het een emotionele avond zou worden. Het duurde dan ook niet lang voordat Olivia haar tranentrekker 'drivers license' begon te zingen. Glimlachend vertelde ze dat ze er drie keer over deed om haar rijbewijs te halen. "Toen ik hem uiteindelijk had schreef ik er een liedje over... misschien ken je hem." Terwijl Olivia achter haar piano klom, voelde je het publiek zich schrap zetten om kei hard mee te zingen. Iets wat je de hele avond doorvoelde bij de nummers en regelmatig voor kippenvel over je hele lichaam zorgde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Horten en stoten

Niet de hele avond liep soepeltjes. Halverwege de show, tijdens haar nummer 'hope ur ok', kapte het geluidssysteem ermee. Gelukkig hield dat het publiek niet tegen om het van de zangeres over te nemen. Oorverdovend was de zang van de mensen in de zaal. Toen de problemen waren opgelost kwam Olivia terug op het podium. "Sorry! Het geluidssysteem ging uit en ik had geen idee. Ik dacht: oh wow, ze zingen andere woorden dan ik. Cool, remix!"

foto: Nathan Reinds

Ster advertentie
Ster advertentie