3FM nieuws

Nieuwe muziek van Bastille in aantocht

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe muziek van Bastille in aantocht

De band plaatste een albumtrailer online, gaf de albumtitel cadeau en vertelt je ook gelijk maar even waar het allemaal over gaat.

Foto: Bart van der Putten

'Pompeii', wie kent 'm niet. De zomerse hit van Bastille was in 2013 niet van de radio af te slaan. Daarna scoorden ze met 'Things We Lost In The Fire' en 'Laura Palmer' nog meer hits, tourden ze de wereld rond en verzorgden ze het voorprogramma van Muse. Vier jaar na de release van debuutalbum Bad Blood (2012) is er een trailer voor album nummer twee!

Wild World

De plaat gaat Wild World heten en heeft nog geen officiële releasedatum. In de albumtrailer wordt de muziek vergezeld door beelden van een vrouw die van een gebouw afvalt. Aan DIY Magazine vertelt frontman Dan Smith waarom ze dit beeld kozen:

"Het gaat over het gevoel dat je krijgt als je controle verliest en jezelf daaraan overgeeft. Maar tegelijkertijd gaat het ook over genieten van het moment. Het gaat over verschillende tegenstellingen die in je zitten. We wilden beginnen met iets dat mensen herkennen en dat vragen oproept."

Check de trailer én track hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar er is meer...

Bastille speelde bij radioprogramma BBC Radio 1's Big Weekend al del nieuwe nummers 'Snakes' en 'The Currents'. Van die eerste zijn er beelden, dus als je wilt weten wat Bastille nog meer in petto heeft... Press play!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie