3FM nieuws
NTR

De Staat over hun 3 shows op Best Kept Secret en streven naar perfectie

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat over hun 3 shows op Best Kept Secret en streven naar perfectie

Drie dagen lang voelde Best Kept Secret toch ook als het festival van De Staat. In teken van hun nieuwste project: Red / Yellow / Blue speelde de band drie shows op het festival. Telkens op een ander podium, met een volledig andere set. 3FM-dj Vera Siemons sprak met Torre Florim en Tim van Delft over de shows, perfectionisme en spelen met technologie.

Hoogtepunt van het weekend

Op vrijdagavond trapte De Staat het weekend af met hun 'geel' dansfeest in de 'Two'. Zaterdmiddag kleurden ze 'The Secret' blauw, om op zondag er met een gigantische knal uit te gaan in de piepkleine 'Casbah'. "Het hoogtepunt voor Torre: "Tijdens de gele show speelden we als afsluiter 'Who's Gonna Be The GOAT' en het is heel bijzonder als je voelt dat een nummer niet alleen van jou, maar van de hele zaal is."

Visuele effecten en voorbereidingen

De Staat pakt tijdens concerten maar al te graag uit met visuele effecten en decor. Voor de gele show hadden ze een lift op het podium. "Je probeert een show zo spannend mogelijk te maken en met een grote show heb je technologisch meer elementen om mee te spelen."

Waar sommige bands elkaar ophypen voor ze het podium op gaan, houden de mannen van De Staat het hoofd koel. "We hebben geen yell. Daar zijn we te stoer voor. We nemen gewoon de set door."

Check het volledige interview hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie