3FM nieuws

Crowded House op Pinkpop 2022: "Today more than ever, it's important to make music"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Crowded House op Pinkpop 2022: "Today more than ever, it's important to make music"

Crowded House gaat al jaar en dag mee. De klassieke hits als 'Weather With You', 'Better Be Home Soon' en 'Don't Dream It's Over' blijven warme nostalgische gevoelens oproepen, en nog steeds weet de band steengoede muziek te maken. Talloze bandwissels over de jaren heen verder, staat voorman Neil Finn tegenwoordig met zijn twee zoons op het podium. En afgelopen weekend stond Crowded House in deze nieuwe formatie op Pinkpop, 3FM-dj Sagid sprak de band vlak voor hun optreden.

"Most hard working men"

Wanneer Sagid refereert naar de heren als "the most hard working men in music" reageren ze verbaasd: "Echt waar? Dat valt mee hoor". Al snel wijst Nick Seymour naar zijn collega en voorman van de band Neil Finn: "Misschien hij wel, ja!" Neil Finn is natuurlijk ook al vanaf dag 1 de oprichter van de band, het gezicht van de band, en voor een groot gedeelte ook het creatieve brein van de band. En dit komt niet alleen in Crowded House tot uiting. Twee jaar geleden stond Neil Finn nog op Pinkpop, met Fleetwood Mac, waar hij Lindsey Buckingham voor een gehele tour mocht vervangen.

Zelf erkent Neil Finn het harde werken wel, maar vindt het niet per se bijzonder: "Wij, net als vele andere muzikanten, zijn gek op wat we doen. Bij vlagen is het heel hard werken, maar we kunnen niet anders. En, het is nu belangrijker dan ooit om muziek te maken."

Het gemis van gemeenschappelijke ervaringen

Waarom het nu belangrijker is dan ooit om muziek te blijven maken, heeft volgens Neil alles te maken met de huidige staat van de wereld: "Mensen willen de realiteit kunnen ontsnappen en genieten van muziek en plezier." Nick: "We hebben de afgelopen periode zo weinig gemeenschappelijke ervaringen gehad. We ervaren zaken momenteel veel meer gescheiden van elkaar, in plaats van dat er ervaringen in onze collectieve bewustzijn worden verwerken."

Neil voegt toe: "We kunnen eindelijk weer samenkomen dit seizoen en samen collectief genieten van zaken. Wij hopen dit seizoen bij te kunnen dragen aan dit plezier en deze positiviteit."

Nieuw album, nieuwe band

Er hing eigenlijk ging nieuwe album in de lucht voor Crowded House, maar daar is Neil toch op terug gekomen. Met nog zoveel creativiteit die voor de band in de lucht hing, en de twee zoons van Neil die zich bij de band hebben gevoegd, moest er toch nog een album gemaakt worden. En deze nieuwe line-up hebben ze ook meegenomen naar het podium op Pinkpop, waar ze het hele publiek meekregen met zowel de oude hits als de nieuwe nummers.

Check het hele interview hier:

Ster advertentie
Ster advertentie