3FM nieuws

Stiekem wil jij de Franse zangeres Jain zijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Stiekem wil jij de Franse zangeres Jain zijn

Ze kan niet alleen mooi zingen, maar heeft ook nog eens overal gewoond én ze schrijft de tofste liedjes! 'Come', bijvoorbeeld. Op 3FM hoor je 'm vanaf deze week lekker vaak voorbijkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waar komt Jain vandaan?

Jain is 24 jaar oud en is geboren in Toulouse in Frankrijk. Omdat haar vader bij een oliemaatschappij werkt, heeft ze vaak moeten verhuizen. Van Toulouse naar Dubai, van Dubai naar Congo, door naar Abu Dhabi en weer terug naar Frankrijk. Maar Jain groeide niet alleen op in Afrika, Europa en het Midden-Oosten, ze heeft ook nog eens op tientallen plekken muzieklessen gevolgd. En dan komt haar moeder ook nog eens uit Madagaskar. Kortom: Jain heeft genoeg inspiratiebronnen om uit te putten.

Zanaka

Jain bracht op 6 november 2015 haar eerste album, dat luistert naar de naam Zanaka. Dat betekent ‘kind’ in het Malagasi. Op die plaat staat ook het nummer 'Come', die je nu regelmatig op 3FM voorbij hoort komen. Ze heeft dit album vooral in Congo geschreven en uitgewerkt in Parijs, waar ze allemaal mensen uit de muziekwereld heeft leren kennen.

Zanaka kreeg een gouden plaat in Frankrijk en werd opgepikt door Jaden Smith, die het draaide in zijn Beats 1-show. Daardoor is Jain ineens super huge geworden!

Haar jurkjes

Jain draagt meestal een zwart jurkje met een 'Peter Pan-kraag', zoals je hieronder ziet. Ze zegt dat ze dit vooral draagt om een contrast met haar liedjes te laten zien en om clichés rondom haar muziek te vermijden. Maar misschien vooral wel omdat ze super fashion is. Ze ontwerpt trouwens ook haar eigen instrumenten, het decor dat ze gebruikt tijdens optredens en haar schoenen.

Haar invloeden

Jain heeft vooral heel veel naar Amerikaanse hiphop als A$AP Rocky, Joey Badass en Tupac geluisterd. Maar ze heeft ook een voorliefde voor Afrikaanse muziek, zoals Fela Kuti. Naja, het maakt eigenlijk ook niet uit. Jain maakt een hele toffe mix van stijlen en stiekem willen we haar gewoon zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie