3FM nieuws

Red Hot Chili Peppers halverwege nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers halverwege nieuw album


Het duurt nog even voor het nieuwe album van Red Hot Chili Peppers uitkomt, maar de band is goed op weg. Drummer Chad Smith zegt nu halverwege het nieuwe album te zijn.

Het nog titelloze album is het tiende album van de band en is de opvolger van het in 2006 verschenen Stadium Arcadium. Het is het eerste album met de nieuwe gitarist Josh Klinghoffer. Hij verving John Frusciante, die de band vorig jaar verliet.

Geen dubbelalbum

"We zijn nu ongeveer halverwege de opnames van het album," vertelt drummer Chad Smith. "Ik denk dat we nu zo'n twintig liedjes hebben opgenomen en er komen er nog een paar. Daarna maken we een selectie van de beste songs. We nemen altijd veel songs op en kijken daarna welke het doet en welke niet. Het nieuwe album zal geen dubbelalbum worden net als Stadium Arcadium, dat kan ik je wel vertellen."

Nieuw album Red Hot Chili Peppers uit in voorjaar 2011

Smith hoopt dat het album in het voorjaar van 2011 uitkomt. "We willen proberen het album in maart uit te brengen. Maar we hopen in ieder geval dat het album voor de zomer van 2011 uitkomt. Het album laat al lang op zich wachten."

Red Hot Chili Peppers op verschillende zomerfestivals

Ondertussen maakt Smith ook nog bekend dat de band al is geboekt voor verschillende festivals in de zomer van 2011. Welke festivals precies, laat hij niet weten.

Ster advertentie
Ster advertentie