3FM nieuws

Donnie op Pinkpop: "Mijn liefde voor Nederlandstalige muziek komt van mijn oma"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Donnie op Pinkpop: "Mijn liefde voor Nederlandstalige muziek komt van mijn oma"

Je zou niet zeggen dat het inmiddels al dag drie is van Pinkpop als je naar de show van Donnie kijkt om 12:00 uur op zondag. Wát een energie: voor wie nog een beetje aan het bijkomen was van de afgelopen twee dagen, is inmiddels wakkergeschud. Het gehele festivalterrein voegt zich bij Stage North en zingt, danst én doet met de polonaise mee alsof het dag één is. Na de show schoof Donnie aan bij 3FM-dj Yoeri in de studio.

Liefde voor Nederlandstalige muziek, polonaises & nieuwe muziek

Hij is zelf ook nog aan het bijkomen van de energieke show, waar ook Joost en Renee Froger bij aanwezig waren, maar geniet nog zichtbaar na. Het was zijn grote droom om een gigantische polonaise te veroorzaken op Pinkpop, en dát is gelukt!

Donnie vertelt dat zijn liefde voor Nederlandstalige muziek afkomstig is van zijn oma. Zij was altijd gek op 't Schaep met de 5 Pooten, Willeke Alberti en Johnny Jordaan. En een paar jaar geleden vroeg ze: "Donnie zou je alsjeblieft een liedje voor mij willen maken met een volkszanger?" Daar is uiteindelijk onder andere 'Bon Gepakt' uitgekomen. Daar mogen we zijn oma dus dankbaar voor zijn!

Verder belooft de zanger nog twee mooie samenwerkingen die er 'zsm' aankomen. Met wie? Dat moeten we even afwachten, want daar mag hij nog niks over kwijt.

Check het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Pinkpop 2023

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 16, 17 en 18 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf. We zenden optredens uit van o.a. Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens Of The Stone Age. Ook doen 3FM en 3voor12 online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube.

Op NPO 3 doen Vera Siemons, Raven van Dorst en Eva Cleven verslag. Op zaterdag 17 juni
vanaf 22:15 en op zondag 18 juni vanaf 20:10 op NPO 3. Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13:30 uur) tot zondagavond laat (01:00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie