3FM nieuws

Elbow weer naar Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Elbow weer naar Nederland

Elbow gemist op Lowlands of Pinkpop dit jaar? Geen paniek, de band komt in november weer naar Nederland.

Giel peilde vanochtend (22 augustus) onder de 3FM-luisteraars wie de favoriete act van Lowlands was, en de Britse band Elbow kwam daarbij als de grote nummer 1 uit de bus. Wat wil het toeval nu, de liefde is wederzijds. Nederland houdt van Elbow en het bevalt Elbow hier ook zo goed dat ze nog dit jaar terugkomen. Ze maakten zaterdag tijdens hun show op Lowlands bekend dat ze 14 november in de Amsterdamse Heineken Music Hall komen spelen.

Elbow

Guy Garvey (zang), Craig Potter (piano), Pete Turner (basgitaar), Richard Jupp (drums) en Mark Potter (gitaar) groeiden samen op in Manchester. Voor het debuutalbum Asleep in the Back wordt Elbow in 2001 meteen genomineerd voor een Mercury Prize. Vanaf dat moment groeit hun populariteit gestaag verder. Zo kreeg de band in 2008 de Mercury Music Prize voor hun voorlaatste album The Seldom Seen Kid en in februari 2009 de Brit Award voor de beste Britse band.

Voorverkoop Elbow in HMH

De voorverkoop voor het Elbow-concert in Amsterdam begin komende vrijdag 26 augustus om 10:00 uur via de officiële kanalen. De band neemt ook een supportact mee, dat is de Australische band Howling Bells.

Dutch Festival Edition van Build A Rocket Boys

En Elbow heeft nog meer nieuws voor hun Nederlandse fans, ze gaan een speciale Dutch Festival editie van hun nieuwe album Build A Rocket Boys! uitbrengen. Daarop staan live-versies van de hun nieuwe tracks, die zijn opgenomen tijdens Pinkpop en Lowlands.

>> Zie het interview met Elbow op Lowlands

Ster advertentie
Ster advertentie