3FM nieuws

Racoon wint Gouden Notekraker 2013

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon wint Gouden Notekraker 2013

De Zeeuwse band Racoon heeft maandagavond (2 september 2013) de Gouden Notenkraker in de categorie muziek gewonnen.

De Gouden Notekraker is een jaarlijkse prijs ván uitvoerende kunstenaars vóór uitvoerende kunstenaars. Racoon won dat jaar in de categorie muziek en versloeg daarmee Blaudzun en Sabrina Starke.

Jury over Racoon

De mannen van Racoon namen de prijs maandagavond 2 september 2013 in Paradiso in Amsterdam in ontvangst. De Zeeuwse band heeft volgens de jury (via nu.nl) 'op een onweerstaanbare manier, met ijzersterk materiaal en een grote live reputatie bewezen dat je een constante factor kunt worden in de Nederlandse top van de popmuziek'.

Eerdere winnaars Gouden Notenkraker muziek

Een jaar geleden won Caro Emerald de Gouden Notekraker in de categorie muziek. Jazztrompettist Eric Vloeimans kreeg hem in 2011. Andere winnaars in de categorie muziek zijn o.a. Ilse DeLange, Bløf, Rowwen Hèze en Rob de Nijs.

Annet Malherbe win Gouden Notekraker televisie

In de categorie televisie won actrice Annet Malherbe van Barry Atsma en Jeroen Spitzenberger. Annet speelt in Moeder, ik wil bij de Revue en Aaf. Verder is ze o.a. bekend van haar rol als Juffrouw Jannie uit Debiteuren/Crediteuren van Jiskefet en speelde ze Willemijn Lodewijkx in de serie Gooische Vrouwen.

Ster advertentie
Ster advertentie