3FM nieuws

Nothing But Thieves live betoverend goed

  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves live betoverend goed

Donderdagavond nog in het voorprogramma van Muse, vrijdagochtend gewoon op De Speelplaats!

Dat de mannen al drie avonden Ziggo Dome achter de rug hebben, daar merkte je vanochtend helemaal niks van. Nu ben je natuurlijk benieuwd waar we het over hebben, bekijk snel onderstaande video's!

De bandleden

Nothing But Thieves bestaat uit schoolvriendjes Conor, Dom, Joe en Dave. In 2014 staan ze in de voorprogramma's van Arcade Fire, George Ezra en AWOLNATION en in 2016 mochten ze Muse drie keer inluiden in de Ziggo Dome. Oh, en dan staan ze ook nog op Pinkpop. Met hun gelijknamige debuutalbum timmert Nothing But Thieves inmiddels zowel op het Europese als Amerikaanse vasteland flink aan de weg. Best netjes voor vijf twintigers uit het Engelse kuststadje Southend-On-Sea. Het album is samenhangend, maar qua stijlen toch divers: uptempo tracks als 'Ban All The Music' worden soepeltjes afgewisseld door intense ballads als 'If I Get High'.

Inspiratie

Waar sommige bands van A tot Z uitleggen waar de lyrics door geïnspireerd zijn, blijft Nothing But Thieves graag vaag. Gitarist Joe is van mening dat het de magie weghaalt als je teveel achtergrondinfo geeft: "Ik vind het super als iemand naar me toekomt en uitlegt wat het nummer voor hen betekent, zeker als het iets totaal anders is dan wat we misschien oorspronkelijk bedoelden. Dat geeft een track een hele nieuwe lading! Ik wil niet in de weg staan van dat soort momenten."

Ster advertentie
Ster advertentie