3FM nieuws

Anneke van Giersbergen live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Anneke van Giersbergen live bij Giel

Nachtegaaltje Anneke van Giersbergen stond woensdagmorgen 24 april op De Speelplaats bij Giel!

Zangeres Anneke van Giersbergen was tussen 1994 en 2007 actief in metalband The Gathering. Ze besloot zich in 2007 op persoonlijkere muziek te gaan richten. Daaruit kwam het album In Parallel voort, dat ze samen met Danny Cavanagh van de Britse metalband Anathema opnam.

Agua de Annique en Lorrainville

Vervolgens trad ze veel op met haar eigen band Agua de Annique en maakte ze muziek voor de Efteling-attracties Raveleijn en Aquanura. Ook was ze één van de muzikanten in Lorrainville, een project dat tot stand kwam via Facebook en dat begin 2013 werd bekroond met een Edison.

Anneke van Giersbergen live bij Giel

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat Anneke's laatste album Everything Is Changing uitkwam. Ze was toen ook te gast bij Giel en zong onder meer het nummer 'Take Me Home'.

Anneke van Giersbergen tourt momenteel door Europa. Ze speelde al in Oostenrijk, Italië en Frankrijk en heeft nog shows in onder meer Tsjechië en Finland op de agenda staan.

Gelukkig maakte deze vrouw van de wereld tijd voor een bezoekje aan de 3FM-studio. Ze stond woensdag 24 april live op De Speelplaats bij Giel met haar single 'Please Baby Don't' uit de Nederlandse film & Me en ze coverde Kensington!

Anneke van Giersbergen - 'Please Baby Don't'

Anneke covert 'Home Again' van Kensington

The Brand New Heavies - 'Sunlight'

Naast Anneke van Giersbergen hoorde je woensdag 24 april nog een andere band live in de ochtendshow. Giel kreeg er namelijk lucht van dat The Brand new Heavies op de gang stonden bij Radio 6 een paar verdiepingen boven de 3FM studio. Hij haastte zich naar boven en de band speelde heel toepasselijk 'Sunlight'! Laat de zomer maar komen!

Ster advertentie
Ster advertentie