3FM nieuws

'Robin Hood' Passenger gaat het niet om het geld

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Robin Hood' Passenger gaat het niet om het geld

Passenger brengt steeds vaker muziek via Facebook uit, waar het gratis en voor niets te beluisteren is. Wat schuilt er achter deze gulle gever?

Je hoort het vaak: "Ik maak muziek vanwege de liefde die ik ervoor heb. Ik doe het niet voor het geld." Gelul, natuurlijk. Behalve voor Passenger. De Britse Mike Rosenberg, zoals sommigen hem kennen, werd een aantal jaar geleden op sleeptouw genomen door Ed Sheeran. Samen deden ze veel shows en Mike ziet Sheeran nog steeds als zijn kickstarter.

"Just wanted to say a big ol' thank you for being so lovely to me the other night !!! A massive thank you once again to Ed for giving me these insane opportunities - they're moments that i'll never forget."

Hoe word je zo'n Robin Hood?

Passenger staat inmiddels op zijn eigen benen en tourt door Noord-Amerika sinds begin september, na zijn Europese festivalbezoekjes. Tijdens zijn tour maakt hij filmpjes van zijn avonturen. Overal verspreidt hij zijn muziek, liefde en wijze raad. Eigenlijk is Passenger de muzikale versie van Robin Hood. Hieronder zijn recept.

Men neme één eetlepel gratis muziek...

Tussen de optredens door maakt hij nieuwe nummers. En wat doet meneer de Goedzak hiermee? Die post hij gewoon op zijn Facebook, voor iedereen om te beluisteren. Waarom, zou je denken? Voor zijn fans.

twee pond liefde...

Zo bewijst Passenger dat hij muziek maakt voor zijn fans alsook vanwege zijn passie voor het vak. Pinkpop 2013 was al een groots optreden, maar dat heeft hij inmiddels ruimschoots overtroffen, want; fans zat. Ook dát neemt deze gulle gever niet voor lief. Regelmatig zet hij zijn fans in het zonnetje:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

een theelepel bescheidenheid...

Naast het feit dat hij fans een podium gunt, post Mr. Humble bijna elke dag op Facebook enorme longreads over de steden waar hij zijn talenten heeft laten zien en bedankt hij zijn fans ongeveer drie keer per bericht. Gotta love him, right?

honderd milliliter lieve scheldwoorden...

Als je zoveel liefde geeft, moet je ook een stoere kant hebben. Passenger laat regelmatig merken dat hij die kant ook heeft, door te schelden. Maar niet zonder lieve woordjes erachteraan, hoor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

et voilà: een schat van een muzikant!

Je mixt het geheel en zet het veertig minuten in de oven. En dan krijg je: Passenger, de meest onbaatzuchtige muzikant van het universum. Delen, liken en reageren heeft de Brit tot iets speciaals gemaakt. Tijd om deze Robin Hood te eren en zijn prachtige video's te checken:

>>'Restless Wind'

>>'The Long Road'

>>'Beautiful Birds'

>>'When We Were Young'

>>'Boy Who Cried Wolf'

Ster advertentie
Ster advertentie