3FM nieuws

Snoop Dogg annuleert shows uit solidariteit met stakende acteurs

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Snoop Dogg annuleert shows uit solidariteit met stakende acteurs

Rapper en hiphop-icoon Snoop Dogg heeft zijn langverwachte Doggystyle jubileum-tour geannuleerd uit solidariteit met de stakende acteurs en schrijvers in Hollywood. De beslissing komt als steun voor de strijd de strijd die ze voeren voor betere arbeidsvoorwaarden en eerlijke compensatie in de entertainmentindustrie.

Entertainmentindustrie

Sinds het uitbreken van de Hollywood-staking hebben talloze acteurs, producenten en musici zich uitgesproken over de kwestie, maar de beslissing van Snoop Dogg om zijn tournee op te schorten, zet hun strijd op een nog groter podium. Met zijn aankondiging onderstreept Snoop Dogg het belang van collectieve actie en eerlijke behandeling van entertainmentprofessionals, ongeacht de verschillende disciplines.

Bericht Snoop Dogg

Snoop Dogg laat in een bericht weten: “We regret to inform you that due to the ongoing strike and the uncertainty of when this will be over, we need to cancel the Hollywood Bowl show. We continue to stand in solidarity with all of our brothers and sisters in the WGA and SAG/AFTRA during this difficult time and remain hopeful that the AMPTP will come back to the negotiating table with a REAL proposal and we can all get back to work.

Ook zegt hij meer transparantie te willen zien in de cijfers bij streamingsdiensten: “The streaming gotta get their shit together because I don’t understand how the fuck you get paid off of that shit. I mean, can someone explain to me how you can get a billion streams and not get a million dollars? That shit don’t make sense to me.

Solidair zijn

Hoewel fans waarschijnlijk teleurgesteld zijn over de annulering van de tournee, wordt de actie van de rapper wel positief ontvangen in Hollywood. Zijn steun aan de stakende acteurs toont aan dat hij niet alleen een entertainer is, maar ook een activist die zich inzet voor sociale rechtvaardigheid. Zijn solidariteit zal zeker een positieve impact hebben in de strijd voor eerlijkere arbeidsomstandigheden in de entertainmentwereld.

Het is nog onbekend wanneer de tournee eventueel wel doorgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie