3FM nieuws

PAUW en Kovacs krijgen duw in de rug voor internationale carrière

  1. Nieuwschevron right
  2. PAUW en Kovacs krijgen duw in de rug voor internationale carrière

Beide bands door 3FM geselecteerd voor The European Music Platform.

Het duurt nog even, maar begin januari barst in Groningen weer het jaarlijkse festival Eurosonic Noorderslag los. Waar Noorderslag zich volledig richt op muziek van eigen bodem, presenteert Eurosonic de meest veelbelovende bands van het complete continent. Van IJsland tot Bulgarije en van Luxemburg tot Estland; uit alle Europese windstreken reizen de bands af naar het Hoge Noorden. De eerste twee Nederlandse bands die zeker zijn van een spot op Eurosonic zijn Kovacs en PAUW.

Beide bands zijn door 3FM geselecteerd voor de 30e editie van The European Music Platform, een onderdeel van Eurosonic. Hiervoor hebben 27 radiostations uit 25 landen bands uit eigen land geselecteerd, die volgens hen internationale potentie hebben. 3FM is het radiostation dat namens Nederland deelneemt en koos voor Kovacs en PAUW.

“Je moet het zien als een duwtje in de rug voor een internationale carrière. PAUW en Kovacs worden op Eurosonic dit jaar extra in de spotlights gezet en van harte aanbevolen bij onze buitenlandse radiocollega’s. Ze krijgen een goede plek in de programmering en hun show wordt opgenomen. Die opnames gaan naar alle radiostations die meedoen aan The European Music Platform."
- Wilbert Mutsaers, zendermanager 3FM

Nederlandse inzendingen in de afgelopen jaren waren onder andere Blaudzun en Kensington. Waarom is dit jaar de keuze op Kovacs en PAUW gevallen? Wilbert legt uit:

"Sharon Kovacs heeft een eigen geluid, mainstream-pop met een alternatief randje. In Nederland speelt ze op de grote festivals, sleept ze prijzen in de wacht en scoort ze megahits. Ze speelt al af en toe in Duitsland en heeft de ambitie om door te breken in Europa."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"PAUW staat aan het begin van hun carrière en is wat ons betreft een band met heel veel potentie. Zij zouden zomaar Jacco Gardner achterna kunnen gaan qua internationaal succes."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wie o wie

Sommigen zijn nog wat onbekend in ons kikkerlandje, maar hier een aantal bands en artiesten die ook de internationale factor hebben volgens hun thuisland: The Academic (Ierland), Alice On The Roof (België), Tom Fire (Frankrijk), Ary (Noorwegen), Da Chick (Portugal), Elias en Dolores Haze (Zweden), The Chikitas en Bastian Baker (Zwitserland). Wie o wie bereikt internationaal succes?

Eurosonic/Noorderslag vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 16 januari.

>> Check de site van Eurosonic/NoorderslagSter advertentie
Ster advertentie