3FM nieuws

Politieke partij aangeklaagd voor gebruik Eminem-nummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Politieke partij aangeklaagd voor gebruik Eminem-nummer

Een politieke partij uit Nieuw-Zeeland wordt voor de rechter gesleept, omdat de muziek in hun verkiezingsspotje teveel lijkt op het nummer 'Lose Yourself' van Eminem.

The National Party wordt aangeklaagd door Eminem Publishers, het bedrijf dat de muziekrechten van Eminem bezit. De Nieuw-Zeelandse partij zou zich voor de muziek in het spotje hebben laten inspireren door Eminem's nummer 'Lose Yourself'. Eminem Publishers vindt dat de partij inbreuk heeft gemaakt op de auteursrechten en dat een schadevergoeding op zijn plaats is, schrijft Stuff.co.nz.

Van geen kwaad bewust

De partij is zich van geen kwaad bewust. Volgens de campagnebaas doen ze niets illegaals en denken ze dat Eminem Publishers ze aanklaagt om aandacht te krijgen. Eminem Publishers denkt daar heel anders over. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat 'Lose Yourself' een van de meest iconische auteursrechtelijk beschermde nummers ter wereld is. Het mag maar zelden in advertenties gebruikt worden en zeker niet voor een campagne van welke politieke partij, aldus het bedrijf.

Niet voor het eerst aangeklaagd

Toch is het niet de eerste keer dat de politieke partij voor de rechter wordt gesleept. The National Party moest in 2008 duizenden campagne-dvd's terughalen, omdat de dvd's muziek bevatten die erg veel leek op het nummer 'Clocks' van Coldplay.

Eminem - 'Lose Yourself'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie