3FM nieuws

Het nieuwe album van Royal Blood klinkt sexy en zelfverzekerd

  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe album van Royal Blood klinkt sexy en zelfverzekerd

"We worden geen Keane, zeg maar."

(Foto: Ben Houdijk)

Het is de nummer één band om gehoorschade bij op te lopen: Royal Blood. Mike Kerr en Ben Thatcher knallen met z'n tweeën zoveel herrie de zaal in dat je niet weet wat je meemaakt. En daar wordt dit jaar nog wat nieuw gitaargeweld aan toegevoegd: album twee is on its way!

Vijftig nieuwe tracks

Ben en Mike schreven zo'n vijftig nieuwe liedjes voor hun tweede album onder het motto 'liever teveel dan te weinig'! Alles waar ze niet trots genoeg op waren, werd de prullenbak ingekacheld. Daar hebben ze tracks aan overgehouden die, naar eigen zeggen, 'veel sexier en zelfverzekerder' klinken dan hun debuutalbum.

Toen hen gevraagd werd of ze ook nieuwe dingen wilden proberen (lees: misschien eens een piano gebruiken), reageerde Mike ontkennend:

"We're not turning into Keane, to put it that way. We're still bringing that rock 'n roll!"

Mike en Ben schreven de nieuwe tracks in Nashville en Burbank, Californië, waar ze een warenhuis hadden om in te feesten én te schrijven.

Royal Blood, coming in 2017

De band plaatste eind 2016 al een teaser online, die aangaf dat we het nieuwe album in 2017 kunnen verwachten. Volledig in stijl natuurlijk, met een flinke bak tattoo-inkt en gitaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Hook, Line and Sinker'

Het eerste nummer van album twee is al eens live gespeeld in 2015. De track heet 'Hook, Line and Sinker' en het enige wat we ervan hebben is dit supershaky filmpje. Alleen kijken als je écht niet kunt wachten ;)

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie