3FM nieuws

Wim Rigter

  1. Nieuwschevron right
  2. Wim Rigter

Wim Rigter overlijdt op 23 november 2004 na een lange strijd tegen slokdarmkanker. Hij begint zijn radiocarrière in de jaren tachtig bij Radio Octaaf in Haarlem. Hier wordt hij ontdekt door Peter Holland. Die haalt de twintigjarige Wim Rigter in oktober 1987 naar de VARA. Na enkele maanden nachtprogramma’s te hebben gepresenteerd, krijgt Wim Rigter de kans om op de VARA-Dinsdag op Radio 3 overdag programma’s te maken. Hij is de opvolger van de naar Veronica vertrokken Wessel van Diepen.

Populair in Wim Rigters programma is het item met radioflaters. Hierin worden misstappen van collega’s van alle Nederlandse radio- en televisieomroepen uitgezonden. Met zijn producer Peter Belt stapt Wim Rigter op bij de VARA. Samen starten zij op 29 oktober 1991 met het commerciële kabelstation Power FM. Dit station is geen succes.

In september 1992 krijgt Wim Rigter een hersentumor. Door een operatie moet hij één stemband missen. Na intensieve revalidatie komt hij terug op de radio. Jan Steeman haalt hem naar de AVRO.

In 1993 gaat Wim Rigter op 3FM het nachtprogramma Pyjama FM presenteren. Daarna presenteert hij jarenlang de Arbeidsvitaminen op 3FM. Geregeld staat de DJ (tot ergernis van 3FM-zendercoördinator Paul van der Lugt) vast in de file tussen Haarlem en Hilversum. Wim Rigter maakt veel vrienden onder muzikanten, zoals Van Dik Hout, Skik en Acda & De Munnik. Die hebben zelfs een conference gemaakt over hun zomertoer met Wim Rigter voor de Arbeidsvitaminen in 1998. In augustus 2001 is Wim Rigter hoofd opleidingen van 3FM en begeleidt hij jong talent.

Op Radio 2 vervangt Rigter Hans Schiffers als die met vakantie is en in mei 2002 volgt hij Astrid de Jong op als presentator van AVRO’s Nachtdienst. Vervolgens haalt Wim Rigter zijn goede vriend Peter Belt als redacteur naar dit programma. Monique Rietveldt, de vriendin van Rigter bevalt datzelfde jaar van hun dochter Jip.

In februari 2004 slaat het noodlot toe: bij Wim wordt slokdarmkanker geconstateerd. Op 9 juni 2004 trouwt hij met Monique, zijn steun en toeverlaat en geeft in Bloemendaal nog een afscheidsfeest voor vrienden en collega’s. Van Dik Hout, Skik, Acda & De Munnik en De Poema’s treden op. Negen dagen later, op 23 november 2004, overlijdt Wim Rigter. Hij is 37 jaar geworden.

Necrologie Wim Rigter in audio

Ster advertentie
Ster advertentie