3FM nieuws

OK Go beschuldigt Apple van kopiëren video-idee

  1. Nieuwschevron right
  2. OK Go beschuldigt Apple van kopiëren video-idee

De indierockers van OK Go vinden de promovideo van Apple wel erg veel op hun nieuwste video van 'The Writing On The Wall' lijken.

Apple hield dinsdag 9 september de jaarlijkse keynote waarbij het bedrijf zijn nieuwste producten presenteerde. Het evenement werd geopend met een video genaamd 'Perspective'. Daarin draait de camera door een grote ruimte en zie je objecten die veranderen in nieuwe dingen, afhankelijk van het perspectief. Het is opgedragen aan diegene "who have always seen things differently".

'Perspective' een kopie van 'The Writing On The Wall'?

Volgens OK Go heeft Apple zelf niet veel moeite gedaan om anders te denken, vertelt bandmanager Andy Gershon in een interview met Bloomsberg Bussiness. De mannen van de band zien namelijk wel heel veel overeenkomsten tussen 'Perspective' en hun eigen clip 'The Writing On The Wall'. In de clip van OK Go wordt dezelfde visuele truc gebruikt.

'The Writing In The Wall' gepitcht bij Apple

Nou zou het kunnen dat de makers van 'Perspective' toevallig geïnspireerd zijn geraakt door de video van OK Go. Die staat immers al sinds juni op YouTube en is sindsdien al meer dan 10 miljoen keer bekeken. Maar het verhaal zit anders als we de manager mogen geloven. Hij zegt dat de band in april al een meeting met Apple heeft gehad waar ze het idee hebben gepitcht.

"Apple geen interesse in idee OK Go"

Het bedrijf sloeg het idee af, aldus Gershon, dus besloot OK Go om het zelf te gebruiken voor 'The Writing On The Wall'. Niet veel later huurde Apple voor 'Perspective' hetzelfde productiebedrijf en dezelfde regisseur in, die OK Go hadden gebruikt voor hun clip. Bekijk hieronder beide clip en oordeel zelf.

'Perspective'

OK Go - 'The Writing On The Wall'

Ster advertentie
Ster advertentie