3FM nieuws

Onbekende docu van Michael Jackson niet verkocht

  1. Nieuwschevron right
  2. Onbekende docu van Michael Jackson niet verkocht

De documentaire met nooit eerder vertoonde beelden, waarvan verwacht werd dat die miljoenen zou opbrengen, is niet verkocht.

The Independent meldde eerder dat er eind van de maand (november) in Londen onbekende materiaal van Michael Jackson onder de hamer ging. Het gaat volgens de krant om een tourfilm van Michael Jackson uit 1993. De film is opgenomen in Argentinië tijdens zijn Dangerous wereldtournee. Jackson zou achteraf niet blij met de film zijn en daarom is het hele project afgeblazen.

Chauffeur heeft enige kopie

De enige kopie die nog bestaat van de twee uur durende film is jaren bewaard door Jacksons voormalige chauffeur. De Braziliaanse man, die anoniem wil blijven, was achttien jaar geleden tijdens de tour in dienst van Jackson. Hij zegt dat hij de VHS band met daarop de beelden van de King Of Pop zelf heeft gekregen. De zanger gaf hem de band als beloning of een soort bonus voor zijn diensten.

Geen koper voor docu

Het online veilinghuis The Fame Bureau had de waarde van de beelden geschat op meer dan vier miljoen Britse pond. Dat is toch even anders gelopen. De chauffeur is na de veiling niet in een klap miljonair geworden. Sterker nog, er is helemaal geen koper gevonden voor de beelden.

Behind the scenes beelden Michael Jackson-tour

Er zitten in de documentaire ook opnames van Jordy Chandler, de jongen die Jackson van kindermisbruik beschuldigde. Verder zijn er beelden van ook achter de schermen bij de tour, die in 1993 abrupt eindigde toen Jackson in het ziekenhuis belandde.

Onder de hamer

Er wordt verwacht dat de film tijdens de veiling miljoenen euro's opbrengt. Ted Owen, baas bij de veiling waar de film onder de hamer gaat zegt dat hij blij is dat de beelden binnenkort eindelijk te zien zijn omdat ze volgens hem echt de moeite waard zijn.

"I'm very excited that this tape is finally going to be seen because of its quality, the amount of cameras used and the sheer closeness you are to the performance when watching it."

Ster advertentie
Ster advertentie