3FM nieuws

Engelse rockband Lovejoy komt met nieuw EP 'Wake Up & It's Over'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Engelse rockband Lovejoy komt met nieuw EP 'Wake Up & It's Over'

'VoorAan' is de plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Olivier en Jamie helpen je ieder donderdag op 3FM tussen 22:00 en 01:00 uur met het kennismaken van de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo ook Lovejoy, die vanavond optreden in het Tolhuistuin in Amsterdam. Toch weten frontman Wilbur Soot en drummer Mark Boardman tijd te maken voor een praatje met Olivier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drummer te huur

Frontman Wilbur en gitarist Joe Goldsmith leerden elkaar kennen in een akoestische folk band, maar wilden liever rock-'n-roll spelen. In een burgerrestaurant leerde ze hun bassist Ash Kabosu kennen en Mark kwamen ze op het oog via een website waar je drummers kan inhuren. De muziek van Lovejoy heeft veel verschillende invloeden en gaat over zowel liefde als politiek. "Elk onderwerp kent een plaats in songteksten."

'Call Me What You Like'

Deze songteksten worden dan ook geschreven door frontman Wilbur zelf. Hij laat ze akoestisch horen aan de band en zij schrijven hun eigen muzikale invullingen erbij. Drummer Mark geeft toe dat hij niet goed is aan het analyseren van de tekst. "Wilbur legt dan uit wat het inhoudt en dan ben ik wel verbaasd over hoe goed het geschreven is. Hij is erg goed in wat hij doet." Hun nieuwste single 'Call Me What You Like' gaat over een relatie waarin je niet weet welk label eraan hangt.

Nieuwe EP

Op 12 mei komt hun EP 'Wake Up & It’s Over uit'. "De sound van deze EP is anders dan dat je van ons gewend bent, het is een stuk heftiger," legt frontman Wilbur uit. De lyrics zijn daarentegen wel vergelijkbaar met vorige releases. "We kunnen echt niet wachten om deze nummers toe te voegen aan onze setlist. Het publiek wil gaan springen en dansen."

De show vanavond in Amsterdam is stijf uitverkocht en veel Nederlandse fans zijn teleurgesteld dat ze niet op een grotere locatie spelen. "Mijn grootste droom is om te kunnen optreden voor alle mensen die ons willen zien. Ik haat het feit dat we mensen buiten moeten sluiten." Deze zomer staan ze wel nog op verschillende festivals o.a. Rock Werchter in België en Reading Festival in Engeland. "Dat wordt onze grootste show tot nu toe."

Ben jij benieuwd naar het interview met Lovejoy? Bekijk hem dan hier:

Ster advertentie
Ster advertentie