3FM nieuws

Eindexamenkandidaat Jemima vertelt over DUO

  1. Nieuwschevron right
  2. Eindexamenkandidaat Jemima vertelt over DUO

Jemima blogt dit jaar over haar eindexamen:

"De laatste officiële lesdagen zijn afgelopen, meivakantie is begonnen (althans in hoeverre je het vakantie kunt noemen), koninginnendag is geweest en ik begroet mijn Brief van Dienst Uitvoering Onderwijs!"

"Voordat ik het openmaakte hoopte ik om de één of andere reden dat het zou zeggen dat ik al was ingeloot, ook al weet ik dondersgoed dat het erg onwaarschijnlijk is dat ze dat nu al bekend zouden maken. Toch maakte ik het open met deze gedachte en een klein sprankeltje hoop, en inderdaad zoals ik al dondersgoed wist stond er niet in dat ik al was aangenomen. Integendeel zelfs, in deze brief staat: ‘’Om jou in de tweede helft van juli 2012 de uitslag van de selectieprocedure te kunnen sturen, heeft DUO een gewaarmerkte kopie van je cijferlijst en/of diploma nodig.’’

Ik was alweer helemaal vergeten over die cijferlijst die opgestuurd moest worden voor mijn loting. Het is al stress genoeg om aan je ce’s te denken, dat ik er helemaal niet bij stil stond dat ik pas halverwege juli antwoord heb of ik überhaupt ben toegelaten. Wat erg vervelend is vooral betreft het regelen van een kamer. Straks zit ik al vast aan een kamer en ben ik helemaal niet toegelaten. Waarom hebben ze het toch allemaal zo ingewikkeld en lastig gemaakt!!?

Maar voor iedereen die dus volgend jaar aan een opleiding wilt beginnen waar een loting aan vast zit, zijn hier een paar punten die je niet moet vergeten:

  1. Meld je zo spoedig mogelijk aan op DIGID→ je activeringscode ontvang je pas na een aantal dagen.
  2. Meld je vóór 15 mei aan bij de gewenste opleiding via STUDIELINK.
  3. Vergeet niet vóór 23 juni je cijferlijst in te sturen naar het DUO.
  4. Als je een herexamen moet doen, stuur het op vóór 5 juli.

Vergeet niet om ook is een kijkje te nemen op de site van het DUO.

Hopelijk hebben jullie hier wat aan!!!"

Jemima blogt tijdens de eindexamens regelmatig voor 3fm.nl/eindexamen.

Ster advertentie
Ster advertentie