3FM nieuws

Orpheus live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Orpheus live bij Giel

De mannen van Orpheus stonden dinsdagmorgen vroeg bij Giel op De Speelplaats.

Orpheus is een jongensgroep bestaande uit Michael Blessed, Andy Brian, Steve City en Tevin Raynor, allen geboren en getogen in Rotterdam. Ze hebben elkaar leren kennen door verschillende jamsessies.

Orpheus bij X-Factor

Tijdens een evenement in Rotterdam werden ze gevraagd om samen te werken voor een tribute voor de Jackson 5 en tijdens deze repetities kwamen ze erachter dat het leuk was om met zijn vieren samen te werken en dat ze alle vier de zelfde ambities hadden. Na het evenement besloten ze om als groep bij elkaar te blijven en Orpheus was geboren. De band doet op dit moment ook mee aan het vijfde seizoen van X-Factor. De vier mannen worden begeleid door Gordon.

Orpheus live bij Giel

De keuze voor de bandnaam Orpheus is weldoordacht. Orpheus is in de Griekse mythology de God van muziek. Daarnaast was de beste man ook nog een zanger en dichter. Een goed muzikaal voorbeeld dus! Hoe dat klinkt hoorde je dinsdagmorgen 11 juni toen ze live bij Giel op De Speelplaats stonden. Orpheus bracht onder meer Justin Timberlake-cover 'Mirrors' ten gehore.

Orpheus covert 'Mirrors' van Justin Timberlake

De boys van Orpheus in de studio

Ster advertentie
Ster advertentie