3FM nieuws

Wouter Hamel doet het goed in Azië

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter Hamel doet het goed in Azië
Wouter Hamel valt goed in de smaak bij de Aziaten. Sinds zijn laatste single ‘One More Time On The Merry-Go-Round’ overal in Japan te zien en te horen is, gaat het hard met deze Hollandse jazz-zanger.
De band heeft druk rond getoerd in Korea en Japan. Afgelopen weekend was het laatste optreden en hiermee hebben ze hun tournee afgesloten.

Seoul Jazz Festival

Voor tien concerten en talloze radio- en tv-optredens reisde Hamel en zijn band als eerst naar Korea. Hier stonden ze op de planken tijdens het prestigieuze Seoul Jazz Festival en lieten de harten van duizenden fans smelten. Daarna stonden ze in afgeladen zalen van de Bill Board Live clubs in Tokyo en Osaka.

R.E.S.P.E.C.T

Wouter Hamel had nooit gedacht zo populair te zijn in Korea. "In Japan zijn de reacties sinds we daar vorig jaar voor het eerst speelden heel enthousiast, maar altijd erg respectvol en ingetogen. In Korea stonden we ineens voor 3000 gillende fans. Het klinkt overdreven, maar zo klonk het ook..", aldus Wouter Hamel.

Populair

Nobody’s Tune is het tweede album van Hamel en wordt in Japan bijzonder goed ontvangen. De single ‘One More Time On The Merry-Go-Round’ wordt nog steeds non-stop gedraaid op de Japanse radio en de clip van dit nummer is niet van de Japanse televisie te krijgen!

Geschiedenislesje

Wouter Hamel heeft wel een klein beetje geluk met zijn naam. Als we ver in het verleden graven, kom je namelijk de naam Hendrik Hamel tegen. Deze man was een VOC-boekhouder die door schipbreuk van het schip ‘De Sperwer’ in Zuid-Korea aan land kwam. De naam ‘Hamel’ krijgt elke Koreaan tijdens geschiedenisles op de basisschool voor zijn kiezen. Korea eert Hamel, omdat hij in het Westen de enige informatiebron over Korea was en Korea bekendmaakte in het buitenland. Een makkie dus voor Wouter, om Azië aan zijn voeten te krijgen!

Ster advertentie
Ster advertentie