3FM nieuws

'Rain' is de nieuwe single van The Script

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Rain' is de nieuwe single van The Script

Drie jaar geleden bracht The Script haar laatste album No Sound Without Silence (2014) uit. Na twee jaar bijkomen en één jaar in de studio komt de band met een nieuw album, waarvan vandaag de eerste single uitkomt. Dit is 'Rain'!

Vanochtend was de band te gast bij BBC Radio 1 om de single voor het eerst te laten horen. Daar vertelden ze hoe gek het is om na twee jaar weer terug in de spotlight te komen. Zanger Danny: "We hebben twee jaar geleden - na tien jaar non-stop touren - echt even de tijd voor onszelf genomen. Dat was heel fijn! Maar op een gegeven moment begon het toch weer te kriebelen. Dus ongeveer een jaar geleden zijn we de studio weer ingestapt voor een volgend The Script-album."

'Rain'

'Rain' is de eerste single van een album dat er dus binnenkort aankomt. Het nummer begint zoals we The Script kennen, slechts een piano en de stem van Danny. Maar al snel komt er een vrolijk gitaartje bij, waardoor het bijna een vrolijke zomertrack wordt. Beetje à la 'Shape Of You' van Ed Sheeran, maar dan wel met dat heerlijke Script-sausje eroverheen.

"Rain is één van de laatste liedjes die we hebben geschreven," vertelt Danny. "Hij is anders. Meer upbeat en minder serieus dan mensen misschien van ons gewend zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De fans

Volgens de band is het fijnste aan terugkomen om al je vrienden weer te zien. Elkaar, de crew maar ook de fans. Die stonden dan ook rijen dik bij de studio van BBC Radio 1. "En we kennen ze allemaal persoonlijk," vertelt gitarist Mark. "Van iedere fan die daar staat weten we wie ze zijn. Het is enorm fijn om te zien dat zij er nog steeds zijn en met net zo veel enthousiasme als wij aan een nieuw hoofdstuk willen beginnen."

Ster advertentie
Ster advertentie