3FM nieuws

Glijend de winter in met Childish Gambino

  1. Nieuwschevron right
  2. Glijend de winter in met Childish Gambino

Donald Glover de man achter Childish Gambino heeft net zijn derde album Awaken, My Love! uitgebracht en 'Redbone' is één van de vele fijne tracks die daarop staat. Vanaf deze week hoor je 'm extra vaak op 3FM.

Multi-talent Donald Glover

Donald Glover, die kennen we toch? Jazeker! Deze man heeft een CV waar je u tegen zegt. Hij schreef voor de comedyserie 30 Rock, verscheen daarna ook voor de camera als Troy Barnes in de immens populaire serie Community en op dit moment is hij de grote ster (én maker) van Atlanta, één van de meest geprezen series van het afgelopen jaar.

En alsof dat nog niet genoeg is, brengt meneer ook alweer zijn derde studioalbum uit. Talentje hoor die Donald! 2 december kwam Awaken, My Love! uit met daarop de single 'Redbone'. Een track die vanaf deze week op de 3MF-playlist staat en wij gaan je vertellen waarom.

'Redbone'

Er zijn maar weinig nummers die je bij de eerste paar tonen al in zo'n intens lekkere funk brengen. De slepende soulful R&B spat er vanaf en de stem van deze man brengt je meteen in hogere sferen. Tipje van de redactie: zet deze track tijdens een koude winteravond op en in no time zijn je ramen beslagen en kan de verwarming uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

All about that feeling!

De inspiratie voor zijn nieuwe werk komt voort uit een jeugdherinnering. Als Donald vroeger naar de platen van zijn vader luisterde, hoorde hij vaak geluiden die een gevoel bij hem losmaakte die hij niet begreep.

“I remember hearing a Funkadelic scream and being like, ‘Wow, that’s sexual and it’s scary.’ Not having a name for that, though; just having a feeling. That’s what made it great.” - Donald Glover tegen Billboard

Wij snappen dat gevoel prima, hoor Donald!

Ster advertentie
Ster advertentie