3FM nieuws

Who run the world? Girls!

  1. Nieuwschevron right
  2. Who run the world? Girls!

Het is internationale vrouwendag, daarom een eerbetoon aan deze muzikale powervrouwen!

Adele

Het interesseert Adele geen fuck wat mensen van haar, haar uiterlijk of d'r figuur vinden: "Ik wil dat mensen me waarderen om mijn muziek, niet omdat ik zo'n fantastisch figuur heb. Ik ben muzikant, geen model". En ze is natuurlijk wereldberoemd geworden door gedumpt te worden door d'r vent. Wat zal hij balen.

Dua Lipa

Een meisje met ambitie: nog maar 20 jaar jong, maar ze droomt groot. “Ik zie mezelf al in de stadions, dat is de droom. Ik moet het alleen nog bewijzen". Ze werd geboren in Londen maar verhuisde op haar 11e naar Kosovo, waar haar ouders vandaan komen. Dat was ze na vier jaar weer zat, dus ging ze in d'r eentje terug naar Londen. Op haar 15e!

Beyoncé

Ja, duh. Beyoncé, niet voor niets Queen B. genoemd, domineert al járen de muziekindustrie. Alles wat ze aanraakt, verandert in goud: concerten verkopen binnen een uur uit en zelfs als ze een gastoptreden geeft wordt ze de hoofdact (Super Bowl 2016, anyone?). Oh, en dan is ze ook nog eens 450 miljoen dollar waard. Ka-ching!

Eefje de Visser

Eefje is druk bezig om Nederland en België te veroveren. Ze won in 2009 de Grote Prijs van Nederland, speelde de afgelopen jaren overal en nergens en bracht tussendoor drie albums uit. Op haar laatste plaat Nachtlicht hoor je dat ze ontzettend gegroeid is. De plaat klinkt niet alleen elektronischer dan haar voorgangers, maar ook een stuk volwassener.

Birdy

Toen ze zeven was leerde ze piano spelen en een jaar later begon ze met het schrijven van haar eigen muziek. Toen ze twaalf was won ze de Britse talentenjacht Open Mic UK én scoorde ze een platencontract, op haar vijftiende scoorde ze een wereldwijde hit met de Bon Iver-cover 'Skinny Love' en een jaar later sleepte ze haar eerste Grammy-nominatie in de wacht. Inmiddels is ze 19 en heeft ze net haar derde studioalbum uitgebracht. We zijn ontzettend benieuwd wat Birdy de komende jaren nog gaat bereiken!

Ilse DeLange

Ilse is al jaren één van de grootste zangeressen van Nederland. Ze nam haar eerste plaat op in Nashville, dé country-hoofdstad van de wereld. Een paar hoogtepuntjes uit haar carrière: ze heeft achttien platina-albums, ze werd tweede bij het Eurovisie Songfestival 2014 met The Common Linnets en won twee Edisons en negen 3FM-Awards. Niet verkeerd, toch?

Zara Larsson

Ze is pas 18, maar haar carrière begon acht jaar geleden al. Ze won toen Sweden's Got Talent met het Titanic-liedje 'My Heart Will Go On' van Celine Dion. Sinds 'Lush Life' kunnen we niet meer om haar heen en als 't aan Zara ligt, wordt ze net zo groot als Beyoncé. Ze is, net als Beyoncé, bereid om álles te geven. Ze wéét dat ze ver kan komen als ze maar hard genoeg werkt en jezelf in de picture zet. En dat lukt tot nu toe aardig.

Rihanna

Rihanna: artiest, zakenvrouw én actrice (ja, echt). Ze brak door in 2005 met Pon De Replay en won in haar carrière 128 prijzen, waaronder Glamour's Woman Of The Year in 2009, 8 Grammy's en 18 MTV Awards. Oh, en ze heeft ook nog vijf wereldrecords op haar naam staan, van 'best verkopende online artiest' tot 'de meeste nummer 1-hits in Amerika in een jaar'.

Anouk

Als er één Nederlandse zangeres is die haar mannetje staat, is het Anouk wel. Ze brak niet voor niets door met 'Nobody's Wife': ze doet lekker wat ze zelf wil, en trekt zich van niemand wat aan. En dat gaat haar uitstekend af: volgens 3FM is 'Girl' de beste Nederlandse single ooit, en Hotel New York is het op één na best verkochte album ooit in Nederland. En dan won ze ook nog eens bizar veel prijzen: 10 Edisons, 5 3FM Awards én de Popprijs 2001.

Sia

Als Sia 't niet eens is met wat je doet, trekt ze lekker d'r eigen plan. Ze was het bijvoorbeeld niet eens met de promotie van haar tweede studioalbum, dus ging ze naar een andere platenmaatschappij voor album nummer drie. Omdat ze vond dat de plaat niet genoeg onder de aandacht werd gebracht bij het mainstream-publiek, vertrok ze vrolijk weer naar een andere maatschappij. En raad eens? Bij die maatschappij maakte ze albums die wél enorm scoorden. Zie je, een beetje eigenwijs is wel goed voor je.

Ster advertentie
Ster advertentie