3FM nieuws

Red Hot Chili Peppers headlinen Pinkpop 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers headlinen Pinkpop 2016

Stof je roze hoedje maar af, want hier wil je bij zijn.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Het is officieel! Ze stonden op de allereerste editie in 1988, waren erbij in 1990, braken de tent af in 2006 en komen terug in 2016! Precies tien jaar na hun laatste bezoek aan Landgraaf staan de Red Hot Chili Peppers weer op Pinkpop.

Belspelletje

Op de definitieve bevestiging liet hij iedereen nog een paar uur wachten, maar Giel hing om half tien al met festivalorganisator Jan Smeets aan de lijn. Zijn het de Peppers? Ja? Nee? Jan is, volgens Giel, niet zo'n goede leugenaar, maar Smeets wist het vanochtend toch lekker raadselachtig te houden. Check het gesprek hier:

What's the plan?

Staat dit optreden op zichzelf? Komt er een tour? Wanneer kunnen we een nieuw album verwachten? Dat is allemaal nog niet duidelijk, maar we weten wél dat de mannen wel degelijk bezig zijn met hun elfde studioplaat. Ze werken samen met producer Danger Mouse, bekend van zijn werk met The Black Keys en Gorillaz. Frontman Anthony Kiedis:

"We've been writing new music for the last year, and we've written some songs that I feel are as good as any songs we've ever written. Danger Mouse is very good in coming up with super-modern ideas, but he'll also strip a song down to acoustic essentials. And that's a beautiful place to be."
- Anthony

Pittig potje rocken

De line-up krijgt langzaam maar zeker steeds meer vorm. Eerder werd al bevestigd dat Rammstein de headliner is voor de Pinkpop-zaterdag. Op de rest van de acts moeten we waarschijnlijk wachten tot de officiële perspresentatie, die op 17 februari 2016 gehouden wordt in Paradiso. Pinkpop vindt wederom niet plaats tijdens Pinksteren, maar op 11, 12 & 13 juni 2016.

Ster advertentie
Ster advertentie