3FM nieuws

Paul Rabbering: "Het was liefde op het eerste gehoor"

  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Rabbering: "Het was liefde op het eerste gehoor"

Die DJ's van 3FM, van welke muziek houden ze nou écht? En waarom? Vandaag Paul Rabbering over zijn lievelingsband Coldplay

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Coldplay dus. Leg het ons uit!

"Ik weet nog goed dat ik het album Parachutes voor het eerst hoorde. Ik draaide het in de auto en het was de sfeer op die plaat die me opviel. Melancholisch. Het raakte me meteen zonder dat ik precies wist waar de liedjes over gingen. Ik dacht toen eigenlijk niet dat het een band zou zijn die heel veel andere mensen ook goed zouden vinden. Ik bedoel: 'Yellow' en 'Trouble', dat zijn toch best wel heavy liedjes."
- Paul Rabbering

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat maakt Coldplay zo bijzonder?

"Ze blijven zich vernieuwen. Op het moment zijn ze denk ik de grootste band ter wereld en dat is ook terecht, juist omdat ze zichzelf telkens opnieuw blijven uitvinden. Ik moet wel zeggen dat hun laatste plaat A Head Full Of Dreams me minder raakt dan hun voorgaande albums. Maar ik vind de overall sound van die plaat wel weer erg mooi."
- Paul Rabbering

Welk nummer van Coldplay springt er wat jou betreft echt uit?

"'Don't Panic'. Sowieso een prachtig liedje. De zin "We live in a beautiful world" uit dat nummer spreekt me erg aan. Het is niet echt een vrolijk nummer, maar de boodschap van het liedje is wel heel positief, en ook wel vrolijk. Want we leven toch ook in een prachtige wereld?"

- Paul Rabbering

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat vind je van hun live-optredens?

"Ik zag ze voor het eerst in 2011 op Pinkpop. Omdat het een band is die geen stadion-muziek maakt, vroeg ik me af of ze wel tot hun recht zouden komen op zo'n groot podium. Eigenlijk beginnen ze wat dat betreft met een 1-0 achterstand. Maar ik was echt zwaar onder de indruk van hoe kleurrijk de show is en hoe zanger Chris Martin het publiek bij de show betrekt. Echt respect!"
- Paul Rabbering

Wat wil je zeggen tegen de mensen die Coldplay nog niet kennen?

"Kom onder die steen vandaan en geef je over aan de prachtige wereld van deze geweldige band!"

Ster advertentie
Ster advertentie