3FM nieuws

Kraantje Pappie op tour in Duitsland

  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie op tour in Duitsland

Kraantje Pappie gaat eind mei naar Duitsland voor een drietal eigen shows.

Kraantje Pappie gaat zijn heil zoeken in het buitenland. De rapper, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, vertrekt eind mei naar Duitsland voor een drietal concerten. Naar aanleiding van zijn optreden op Noorderslag in januari dit jaar werd hij gevraagd voor shows in Hamburg, Keulen en Frankfurt. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Duitse Meezy.

'Wo ist Kraan?'

Hoewel Kraan geen fan is van de taal van onze Oosterburen en Duits als eerste liet vallen op de middelbare school, maakt hij zich geen zorgen.

"Vorige week was ik in Zwitserland en dat ging me eigenlijk nog best goed af. Maar mijn teksten bouw ik niet zomaar even om. Ik zal wel proberen tussendoor wat meer Engels en Duits er in te gooien en misschien een Duits refrein of zo. Uiteindelijk zal ook de muziek moeten spreken,” zei hij over zijn optredens over de grens.

Kraantje Pappie onder invloed van XTC

Volgens Kraantje Pappie klonk het aanbod als een goed avontuur. Dat de Groningse rapper het avontuur niet schuwt, bewees hij wel weer toen hij voor Spuiten en Slikken onder invloed van XTC het nummer 'Achtbaan' maakte met presentatrice Geraldine Kemper.

Tweede album Kraantje Pappie komt begin 2014

Kraantje Pappie is regelmatig te gast bij Giel voor De Week in Rap en Roer. In de ochtendshow van 31 januari liet hij Giel weten dat hij bezig is met zijn tweede album en verwacht dat het begin 2014 in de winkels ligt. Hij bracht in januari dit jaar nog zijn EP Semi-Bekend uit.

Kraantje Pappie & GeralDyme - 'Achtbaan'

Ster advertentie
Ster advertentie