3FM nieuws

ICYMI: '25' is best verkochte album en Sia previewt nieuw nummer

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: '25' is best verkochte album en Sia previewt nieuw nummer

In Case You Missed It: Het muzieknieuws van de woensdag.

15.40 uur: Ellie Goulding covert 'Just In Case' van Jaheim

Ook Ellie Goulding zit niet stil. Haar eigen album is net uit (november 2015) en nu verrast ze ons alweer met een te gekke cover. Totaal onverwachts verscheen op haar SoundCloud een cover van Jaheims ‘Just In Case’. De song uit 2001 is tot de Britse zangeres omgevormd tot een heerlijk synthpop-plaatje.

14.12 uur: Taylor Swift doet akoestische 'Wildest Dreams'

Het lijkt wel alsof Taylor Swift nooit stilstaat. Op de laatste dag van 2015 bracht ze nog de spookjesachtige video voor 'Out Of The Woods' uit, maar ook in 2016 schijnt ze weer. Maandag 4 december bracht ze een nieuwe video uit van haar optreden in het Grammy Museum. Dit keer licht ze 'Wildest Dreams' uit. Begeleid met alleen een gitaar laat de Amerikaanse zien wat ze kan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

13.50 uur: Forbes selecteert 30 'onder de 30' muzikanten

2015 bracht ons onwijs veel muzikaal talent. Forbes selecteerde muzikanten onder de 30 jaar die volgens hen 2016 gaan ownen. Wie dat zijn? Het gaat van pop, naar rap en hups weer door naar rock. Een greep uit de 'Class of 2016' van Forbes: Shawn Mendes, Halsey, Grimes, Walk The Moon, The Weeknd en Fetty Wap. Ook voormalig Disney-sterren zijn goed vertegenwoordigt. Demi Lovato, Nick Jonas en Selena Gomez komen voorbij. Check hier de volledige lijst.

12.43 uur: Beyoncé maakt film over een kont

Het kan je passie maar zijn, achterwerken. Het is die van Beyoncé. Niet haar kont, maar wel haar passie voor konten. Ze gaat namelijk een film maken over de kont van Hottentot Venus. De vrouw met de grootste derrière van de 19de eeuw, die uit Afrika werd meegenomen om in Europa tentoongesteld te worden.

Bey heeft voor de film een aantal schrijvers inschakelt, maar schrijft zelf ook mee aan het script. En of dat al niet genoeg is, speelt ze zelf ook een rolletje in de film. Welke rol dat zal zijn is nog onduidelijk.

11.30 uur: Sia gaat weer optreden en previewt nieuw nummer

Het is vijf jaar geleden dat Sia zich live op het podium liet zien, maar daar komt deze zomer verandering in. De zangeres heeft bevestigd dat ze op Coachella zal optreden. Dat het Sia weer voor de wind gaat, blijkt ook uit haar nieuwe nummer dat ze schreef en produceerde met de hulp van Kanye West. Via Twitter laat ze alvast een preview horen van 'Reaper'.

10.30 uur: Adeles 25 is het best verkochte album uit 2015

Vraag ons niet hoe ze het flikt, maar Adeles formule werkt. De Britse zangeres heeft het namelijk voor elkaar gekregen om in de resterende twee maanden van 2015 de titel 'best verkochte album van het jaar' binnen te slepen. 25 brak het record van *NSYNC voor meeste sales in één week. Het record van de boyband stond op 2,42 miljoen, Adele verkocht er 3,38 miljoen.. Het zat er dus misschien een beetje aan te komen, maar nu is het officieel: Adele maakte het best verkochte album van 2015. In totaal verkocht ze 3,63 miljoen exemplaren van haar album.

Ster advertentie
Ster advertentie