3FM nieuws

Het Festival Van: Gavin James

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Festival Van: Gavin James

In Het Festival Van kruipen je favoriete 3FM-artiesten in de rol van festivalorganisator. Hoe zou hun ideale festival eruit zien als zij in charge zouden zijn? Deze week Gavin James, wiens festival niet compleet is zonder dinosaurussen.

Gavin James liet menig vrouwenhart sneller kloppen met zijn cover van 'The Book Of Love'. En hij scoorde met deze song in januari 2015 zelfs een 3FM Megahit! We spraken de Ierse zanger op het Songbird Festival en vroegen hem de hemd van het lijf over zijn ultieme festival. Eerst wilde de beleefde Ier toch even iets checken:

"Wordt dit opgenomen voor de radio of niet? Ik moet even weten of ik het f-woord kan gebruiken. Ja? Dat kan? Oh fuck yeah!"

(Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

De basics

Het fictieve festival gaat plaatsvinden in Dublin en gaat zo'n zeven weken duren. Gewoon omdat het kan. Qua thema heeft Gavin ook al meteen een beeld voor ogen: "Ik wil dat het een 90's festival wordt, met al die grote bands als Pearl Jam. Die zijn nog steeds één van de besten. En Soundgarden! En de Counting Crows, ik ben gek op de Counting Crows. Sowieso mijn favoriete band."

Ook Alanis Morrissette en Babyface zullen van de partij zijn, net als niemand minder dan Cher: "Just for the craic! Dit klinkt nu al als het vreemdste festival ooit, maar denk wel echt dat het leuk zou worden."

Silent disco

Ook geen onbekende meer op de festivalweide: de silent disco! Gavin is al tijden fan, maar hij wil het wel even nét iets anders doen dan de rest. Geen uitbundig gedans op de Spice Girls tijdens het Nineties Fest! "Ik wil dat je daar dan lekker zit en naar een live gig kunt luisteren. Dat moet gedaan worden door Damien Rice, die kan dat goed. Heel rustig, lekker emotioneel."

Jurassic-style

En je vroeg het je misschien al af: wat doet die dinosaurus op de poster? Nou, die zijn volgens Gavin dus essentieel op ieder festival, en hij vindt dus ook dat er naast het nineties-thema ruimte moet komen voor een flinke dino-sectie.

"Stel het jezelf even voor! Je komt net bij die Damien Rice-disco vandaan en je loopt zo een dinosaurusparkje in. En die dino's zijn dan honden in kostuums. Hoe freaking schattig zou dat zijn! Helemaal niet eng joh, zeker niet als je dronken bent. Dan loop je toch alleen maar rond van 'Oh my god, it's a fucking t-rex!' "

Horeca

Qua horecavoorzieningen zal er vooral veel Thais voedsel te vinden zijn op het Nineties Fest. Denk aan curries en lekker pittig eten. "Ja, ik ben gek op Thais eten! Al is het misschien niet het allerbeste idee ooit, die festivaltoiletten zijn dan natuurlijk binnen de kortste keren helemaal fucked."

Naast de gewone catering wil Gavin er ook voor zorgen dat er zuurstoftenten staan, waarin je je kater nét even wat sneller te boven komt met een lekkere teug oxygen. "Ik heb het ooit een keer geprobeerd, met zo'n zuurstofmasker. Het is echt heel cool, volgens mij hebben ze het in Nederland ook wel eens? Is echt supergoed tegen katers..."

Alsjeblieft niet

De twee dingen die de Ierse zanger écht niet ziet zitten op zijn festival, zijn regen en modder. Maar om dan een festival van zeven weken te houden op één van de meest regenachtige plekken in Europa? Dan maak je het jezelf wel erg lastig...

Het is duidelijk: met Damien Rice-disco's en dinosaurussen wordt het een mooi divers festival. The Irish know to have fun! Om je voor te bereiden op de mafste zeven weken van je leven, kan je nog wel even een rustmomentje gebruiken. Geniet van 'The Book of Love', live op Songbird.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie