3FM nieuws

Is cafeïne na het feesten slecht voor je?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is cafeïne na het feesten slecht voor je?

Sowieso voor je vochtgehalte. Maar uit onderzoek komt nu ook naar voren dat je gehoor slechter zou herstellen als je de dag erna cafeïne drinkt. Shit, betekent dat geen koffie meer op je werk na een weekendje feesten?

Er is een onderzoek op cavia's uitgevoerd waaruit blijkt dat je gehoor slechter kan herstellen als je cafeïne drinkt nadat je oren zijn blootgesteld aan harde of hoge tonen. Onderzoekers van de McGill University Auditory Sciences Laboratory in Montreal (Canada) voerden de test uit en beweren dat het ook voor mensen geldt. Dus lieve mensen: drink 's maandags geen koffie meer als je na een weekendje hard gaan weer brak op je werk zit.

Hoe werkte dit onderzoek?

De cavia's werden in drie groepen verdeeld. De eerste groep kreeg vijftien dagen lang cafeïne toegediend. De tweede groep kreeg op dag één en dag acht een uur lang harde muziek te horen. En de derde groep kreeg cafeïne én harde muziek. Wat bleek? Het gehoor van de derde groep herstelde veel slechter dan het gehoor van de tweede groep. De eerste groep werd gebruikt om te onderzoeken of cafeïne niet sowieso slecht is voor het gehoor van cavia's.

WTF?!

Het onderzoek vertelt ons helaas niet waaróm cafeïne na een concert dan zo slecht voor je is. Als jij het weet, laat het ons dan alsjeblieft weten, want we zijn heel nieuwsgierig.

Ster advertentie
Ster advertentie