3FM nieuws

Origineel: 'Show Me Love' - Robin S. versus Sam Feldt

  1. Nieuwschevron right
  2. Origineel: 'Show Me Love' - Robin S. versus Sam Feldt

Deel 2 van onze rubriek Origineel! waarin we twee versies van dezelfde plaat naast elkaar zetten.

Houseplaten die klinken alsof ze de dag van gisteren zijn gemaakt, maar inmiddels al bij een tweede of derde incarnatie zijn aanbeland. 'Show Me Love' is dus zo'n nummer. De bekendste uitvoering van de track van de Amerikaanse zangeres Robin S. stamt uit 1993, toen het relatief jonge muziekgenre house een flinke voet tussen de deur van de hitparade kreeg.

Het is een typische floorfiller, die met name in de smaak valt bij dames die uit volle borst meezingen met de hartenkreet van Robin S. (net zoals 'Lucky Star' van Madonna een evergreen is onder DJ's omdat vrouwen geheid gaan dansen en meezingen). En als de vrouwen eenmaal dansen, komen de mannen vanzelf.

Reïncarnatie van een reïncarnatie van een reïncarnatie...

Maar wacht eens even, die versie van Robin S. uit 1993 is toch ook niet de originele plaat? Nee klopt, want de originele plaat, geschreven door Allan George en Fred McFarlane en ingezongen door dezelfde Robin Stone, kwam uit in 1990 en dat klonk ongeveer zo. Maar het was pas nadat de Zweedse producer StoneBridge met de plaat aan de haal ging dat 'Show Me Love' de internationale hitparades besteeg.

Show me more!

Nog altijd krijg je een dansvloer aan het bewegen met de plaat uit 1993. Dat beseften de Nederlandse Laidback Luke en een andere Zweedse producer, Steve Angello, zich maar al te goed, toen ze in 2008 een remix van de remix uit 1993 uitbrachten onder de naam 'Be' (luister hier). Die versie nam de Nederlandse producer DJ Hardwell vervolgens onder handen, mixte 'Be' met Robin S. waardoor een nog nieuwere versie ontstond en de bootleg van díe remix was meteen een clubkraker.

Erkenning in tweede instantie

Het Nederlandse label Spinnin' Records leek het daarom een goed idee om 'Show Me Love' nogmaals uit te brengen onder de naam van Robin S., weliswaar met de sound van Hardwell, Laidback Luke en Steve Angello, erkenning die het trio in tweede instantie ook kreeg nadat het nummer aanvankelijk werd uitgebracht als 'Show Me Love 2008'.

Ja, bent u daar nog?

Kiezen maar

Ga er maar aan staan. Welke nummers moet je nou tegenover elkaar zetten? In ieder geval de remake van de Nederlander Sam Feldt die we op dit moment draaien bij 3FM, niet geheel toevallig ook uitgebracht op Spinnin' Records. Daartegenover zetten we toch de versie van Robin S. uit 1993 omdat die de langste houdbaarheidsdatum heeft tot nu toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

>> Lees hier Deel 1 van Origineel!

Ster advertentie
Ster advertentie