3FM nieuws

Florence + The Machine heeft een eigen film

  1. Nieuwschevron right
  2. Florence + The Machine heeft een eigen film

Dans, drama en heel veel goede muziek: Florence + The Machine heeft een eigen film gemaakt, The Odyssey. Deze is nu in volle glorie te bekijken!

The Odyssey is de achtenveertig minuten durende film van Florence + The Machine. Zondagavond 24 april werd het geheel online gezet. De film is alleen op de website te bekijken. De online première werd opgevolgd door een live Q&A-sessie met Florence Welch en regisseur Vincent Haycock.

Van losse videos naar filmische reis

De muziekvideos op zichzelf zijn al kunstwerkjes, maar als geheel maken ze nog veel meer indruk. De film is een weergave van een gedeelte in het leven van Florence: haar relatie ging uit en ze moest weer op zoek naar zichzelf. Regisseur Vincent Haycock licht het nog iets verder toe:

"Each song or chapter represents a battle that Florence had and physical landscape that embodied each song or story. It's a metaphorical journey about escaping your demons, confronting yourself and returning to the original Florence: the dancer, the performer, the lover."

De film eindigt dan ook met het beeld van Florence op het podium terwijl ze herhaaldelijk "I'm the same, I'm trying to change" zingt, vlak voordat ze opkomt. Het einde is afkomstig uit de nieuwste video voor 'Third Eye', die je hieronder ook los kunt bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Odyssey bevat dus de videos van de singles 'What Kind Of Man', 'St. Jude', 'Ship To Wreck', 'Queen Of Peace', 'Delilah' en nu ook 'Third Eye'. Deze tracks kunnen eigenlijk allemaal gezien worden als hoofdstukken in het grotere verhaal. Verder wordt het geheel aan elkaar gebonden door aparte opnames voor de albumtracks 'How Big, How Blue, How Beautiful' en 'Mother'.

Florence zelf postte nog hoe het maken van de film haar heeft geholpen met het verwerken van haar problemen.

Dat kan Bey ook!

Dit weekend heeft Beyoncé een visueel album uitgebracht, Lemonade. Ook zij heeft er een film van gemaakt, die bestaat uit alle videoclips van het album. Wat vind jij van dit soort projecten? Voegt het iets toe of boeit het je vrij weinig? Poll erop los!

Ster advertentie
Ster advertentie