3FM nieuws

Wat als je zonder friends naar Lowlands gaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat als je zonder friends naar Lowlands gaat

Stel hé, al je vrienden houden niet van festivals maar jij wil toch gaan. Wat te doen? 3FM had daarvoor de oplossing door het ook mogelijk te maken om zonder Friends naar Lowlands te gaan.

Drie gelukkigen

Heel veel mensen deden mee met de actie, maar uiteindelijk werden er drie vreemden uitgekozen om samen een tent te delen. Pieter Bakker (25) is één van hem. 3FM sprak hem om 'm uit te horen over zijn ervaringen bij dit experiment.

Hoe is het om ineens zo bij elkaar te zijn?

Pieter vertelt: "Voor mij was het niet een extreem probleem. Ik ben best open minded en relaxt van mezelf dus had geen angsten om nieuwe mensen te ontmoeten en een tent te delen."

Waarom deed je mee? Pieter: "Ik wilde graag meedoen met de actie omdat mijn vrienden alleen van hardcore en hardstyle festivals houden. Ze staan helaas niet open voor Lowlands of Pinkpop. En naar Lowlands gaan stond altijd al op m’n bucketlist."

Valt het mee of tegen?

Pieter is erg blij: "Voor mij valt het wel mee. Nimm is een prima tentgenoot. We overleggen als een van ons alvast in de tent gaat pitten. de eerste nacht is Nimm niet wakker geworden toen ik later de tent in kwam om te slapen. We hebben aardige buren op de 3FM camping."

Alleen gaan naar een festival? Dat gaat prima zegt Pieter: "Ik maak snel nieuwe vrienden. Beetje bij beetje bouw ik een hele nieuwe kring aan vrienden op, door de mensen die ik ontmoet op het festival." Maar ook als hij even alleen staat bij een concert is het ook oké. "Het alleen pakken van concerten vind ik niet erg, zolang de muziek leuk is."

Tentleven

En het tentleven met de mede-met-zonder-friends-naar-Lowlanders? Pieter: "Er zijn geen probleem voorgevallen tot nu toe. We kunnen prima lachen met z’n tweeën." En de derde persoon? Pieter: "Wouter is naar z’n eigen vriendengroep gegaan op een andere camping. Dus de tent is voor 2 personen. Dat scheelt weer ruimte."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie