3FM nieuws

Katy Perry in Freddie Mercury-film?

  1. Nieuwschevron right
  2. Katy Perry in Freddie Mercury-film?

De zangeres zou haar zinnen hebben gezet op de rol van Freddie's vriendin, in de nieuwe film over Queen.

De Daily Mirrow meldt dat Katy probeert om een rol in de nieuwe biopic te bemachtigen. Ze wil heel graag Mary Austin, de vriendin van Freddie Mercury, spelen. Als het haar lukt, dan zal ze naast komiek Sacha Baron Cohen te zien zijn, die de rol van de Queen-frontman gaat vervullen.

Een bron van de krant: "Katy would love to be in the film as she is such a huge fan. She would want to play Mary Austin ideally. Katy has a similar look to Mary and would be a brilliant foil to Sacha."

Katy Perry fan van Freddie

Katy's bewondering voor Freddie en zijn band, begon al toen ze 15 jaar was. Ze vertelde eerder in een tributevideo voor de overleden zanger, dat ze door hem muziek is gaan maken.

>> Meer over Katy's tributevideo

Queen - the movie

De nieuwe film waar Katy graag in wil spelen, vertelt het verhaal van Queen, vanaf het ontstaan in 1971 tot en met het optreden voor Live Aid in het Wembley Stadium in 1985. Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor zijn bij het project betrokken. Er gaan geruchten dat Stephen Frears, die o.a. High Fidelity op zijn naam heeft staat, de film gaat regisseren.

Freddie Mercury en Mary

Mary en Freddie kregen begin jaren '70 iets met elkaar, nog voor de band doorbrak. Na zes jaar vertelde Freddie haar dat hij biseksueel was en daarmee eindigde hun relatie. Voor Freddie is Mary altijd zijn grote liefde gebleven. Daily Mirror citeert de zanger uit een oud interview: “All my lovers asked me why they couldn’t replace Mary, but it’s simply ­impossible.”

Mary was de eerste aan wie hij vertelde dat hij HIV-positief was en ze was erbij om hem in zijn laatste dagen te steunen. Freddie overleed in 1991 aan de gevolgen van AIDS.

Ster advertentie
Ster advertentie