3FM nieuws

Dit is waarom Justin Bieber zijn muziekrechten verkoopt

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom Justin Bieber zijn muziekrechten verkoopt

Na onder andere Bob Dylan en Bruce Springsteen verkoopt nu ook hitmachine Justin Bieber de muziekrechten van bijna al zijn nummers. Een kleine 200 miljoen vangt de Canadese artiest ervoor, een enorme deal natuurlijk maar wat is de consequentie voor de zanger en waarom worden muziekrechten verkocht?

Hipgnosis Songs Capital

De organisatie die een flinke duit in het zakje moest doen is de Britse investeringsmaatschappij Hipgnosis Song Capital. Het bedrijf koopt de rechten van artiesten omdat ze denken dat de muziekmarkt in aankomende tijd gaat groeien en ze op die manier de investering eruit kunnen halen. Het bedrijf hoopt dat de nummers van Justin Bieber nog over een lange periode veel geld waard blijven.

Hipgnosis Song Capital is een grote naam in de muziekindustrie, eerder wist het bedrijf al de muziekrechten van de Red Hot Chili Peppers, Neil Young en Leonard Cohen te kopen. De laatste tijd ziet het bedrijf kansen in het opkopen van nummers uit een jongere generatie, artiesten zoals Justin Timberlake en Skrillex zijn al in zee gegaan met de investeerder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slim of niet?

Maar dan de vraag waarom het slim is voor Justin Bieber om zijn werk te verkopen. Het eerste antwoord is natuurlijk duidelijk: geld! De meeste nummers van Justin hebben hun piek al bereikt en hebben flink wat royalty's opgehaald. Door het verkopen van de muziekrechten krijgt de zanger opeens weer een nieuwe geldstroom binnen voor de oude nummers.

Een tweede reden voor het verkopen van de muziekrechten kan zijn dat je als team verwacht dat de investeerder extra zijn best gaat doen om de investering eruit te halen. Justin en zijn team bijvoorbeeld hopen dat Hipgnosis Songs Capital de naam van Bieber en muziek weer extra gaat promoten. Zo wordt het een win-win voor beide partijen.

Een belangrijke side note is dat Justin Bieber alleen zijn nummers vóór 31 december 2021 heeft verkocht. Het nieuwste werk van hem heeft hij nog niet van hand gedaan. Dit komt omdat in zijn nieuwe nummers nog groeipotentie zit en hij daar nog graag aan wilt verdienen.

Ster advertentie
Ster advertentie