3FM nieuws

Hooverphonic & Dazzled Kid hadden ruzie op een Noors eiland

  1. Nieuwschevron right
  2. Hooverphonic & Dazzled Kid hadden ruzie op een Noors eiland

En daarna maakten ze een hit! Hoe dat ging? Ze vertelden het donderdagochtend (14 juli) aan Domien.

Hooverphonic is al 21 jaar bezig en they are still going strong. Er is veel gebeurd in de afgelopen twintig jaar: ze begonnen als electronische triphopband en door de jaren heen is de stijl alle kanten op gegaan. De rode draad door de muziek? "De tracks zijn altijd heel filmisch. Het is altijd een soundtrack van een niet-bestande film. Soms is dat James Bond, soms David Lynch en de laatste plaat is heel erg Tarantino", vertelden Alex en Raymond aan Domien.

De soundtrack voor Tarantino

Domien vroeg zich af of ze van tevoren al bedenken dat het als een Tarantino-film moet gaan klinken. "Nee, dat merken we dan toevallig achteraf. We beginnen gewoon met schrijven, en op de een of andere manier hangt het dan in de lucht". Een liedje van Hooverphonic wordt eigenlijk nooit op dezelfde manier gemaakt. "Soms begint het met een sample, soms aan de piano of met een gitaar, in een studio in Italië of in een taxi... Het kan altijd en overal. We proberen routine te vermijden. Daarom hebben we voor de laatste plaat met veel talenten samengewerkt, zoals Tjeerd."

Dazzled Kid

Tjeerd, dat is dus Dazzled Kid. Tjeerd ontmoette Alex van Hooverphonic op een eiland in Noorwegen. "Ik was gevraagd daar naartoe te gaan om liedjes te schrijven. De eerste ochtend dat we daar waren werd ik meteen met Alex in een groep gezet. Ik dacht: 'Wat is dit voor een rare snuiter?'. We hadden dan ook veel ruzie, haha". Gelukkig was het niet alleen maar ruzie, en is er ook een mooi nummer uitgekomen: 'Hiding In A Song'.

Hooverphonic - 'Badaboum' live bij 3FM

Hooverphonic - 'Catch & Release' Matt Simons cover live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie