3FM nieuws

De nieuwe video van Jungle By Night is een beetje omstreden

  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe video van Jungle By Night is een beetje omstreden

Feestje bij Giel in de studio want het nieuwe album van Jungle By Night genaamd The Traveller wordt vandaag gereleased!

De officiële releaseparty vindt plaats op 27 mei in Paradiso, maar het album ligt vanaf vandaag in de (online) schappen. Tijd voor een feestje dus. Houden ze de studio heel met al dat muzikale geweld?

Jungle By Night

De negenkoppige Amsterdamse band Jungle by Night maakt een mix van afrobeat, funk, soul en jazz en bestaat sinds 2009. De energieke formatie bestaat uit een toetsenist, bassist, gitarist en drummer aangevuld met twee percussionisten (conga en djembé) en drie blazers (trombone, trompet, tenor saxofoon). Past dat überhaupt in de studio? We gaan het meemaken.

The Traveller

"We hebben nieuwe wegen begaan, nieuwe paden bewandeld en dit is het resultaat" luidt de aankondiging van de band. Met meer invloeden uit psychedelische seventiesrock en inspiratie uit concerten van Ibrahim Maalouf, de psychedelica van The Gaslamp Killer en de samenwerkingen met o.a ethio-jazzheld Mulatu Astatke. Wil je het album alvast luisteren? Dat kan: 3Voor12 luisterpaal.

'Kingfisher'

Ze vertelden aan Giel wat dit album anders maakt dan de vorigen: "Bij dit album hebben we heel veel tijd besteed aan het goed arrangeren van elk instrument, van elke partij. We zijn zo gegroeid de afgelopen tijd maar we hebben het gevoel dat het allemaal nog beter kan". De eerste single van het album heet Kingfisher en de bijbehorende clip is omstreden. In de oproep voor figuranten voor de clip stond "een groep gelukszoekers drijft op een vlot in een roze zee" en dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Bij Giel vertelde de band over de video. Wat vind jij?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister de track hier live:

'Cruise Control' is een ander nummer van het album

Jungle By Night coverde 'Ego' van Willy Williams, dat klonk zo:

Ster advertentie
Ster advertentie