3FM nieuws

Wie is Burak Yeter van de hit 'Tuesday'?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Burak Yeter van de hit 'Tuesday'?

Als je zijn hit 'Tuesday' hoort wil je meteen je zonnehoed opzetten en in een random vliegtuig stappen naar de zon. Maar voor we gaan... Wie is deze dude?

Mocht je een tikkie oosters gevoel ervaren bij 'Tuesday', dan kunnen wij alleen maar zeggen: dogru (dat is Turks voor 'dat klopt'). Burak Yeter komt oorspronkelijk uit Turkije. De 34-jarige muziekproducer en DJ werd in 1982 geboren in Trabzon, een klein stadje in het noordoosten van Turkije, wie kent het niet. Sinds zijn 22e levensjaar in Burak in de ban van electronische muziek. 'Tuesday' is zéker niet zijn eerste plaat. Hij heeft al een hele bak muziek op zijn naam staan.

New Songs with a New World

Maar laten we ons vooral focussen op zijn nieuwste muzikale uitingen, want zijn history kun je ook gewoon lezen op Wikipedia. Na tien succesvolle jaren startte Burak Yeter het project New World, dat bestaat uit nieuwe tracks voor een nieuwe wereld (wat hij daar precies mee bedoelt...?)

De eerste single 'Happy' werd door Spinnin' Records uitgebracht en daar uitgeroepen tot Song of the Week. Daarna volgde 'Tuesday', en die knalde dus KEIhard de wereld in. De track belandde in de top van de lijsten op iTunes, Spotify, Shazam, Apple Music en YouTube in meer dan dertig landen. De vocals zijn afkomstig van Danelle Sandoval.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Burak Yeter en Amsterdam

Burak Yeter is vaak in Nederland te vinden... [trommelgeroffel]... Hij woont er zelfs! Jaren geleden opende hij een DJ-school in Amsterdam, en in Istanbul en Los Angeles. Momenteel werkt hij aan nieuwe projecten, onder andere in Amsterdam.

>> Meer nieuwe muziek op 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie