3FM nieuws

Whitney Houston overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Whitney Houston overleden

Zangeres Whitney Houston is op 48-jarige leeftijd overleden in Beverly Hills.

Whitney Houston is dood. Haar lijfwacht vond haar lichaam in een hotelkamer in Los Angeles. Ze was daar vanwege de uitreiking van de Grammy Awards, later op de zondag. De politie was snel ter plaatse. Maar pogingen om te reanimeren mochten niet meer baten. Het is niet bekend wat de doodsoorzaak is. Whitney Housten is 48 jaar oud geworden.

Whitney Houston breekt door in 1983, na 2000 ging het bergafwaarts

Whitney Houston brak door in 1983 toen ze werd ontdekt in een nachtclub. Haar grootste hit was "I will always love you", in 1992. Ze verkocht wereldwijd meer dan 170 miljoen albums, singles en video's. Houston speelde ook in films, onder meer in de kaskraker "The Bodyguard". Na 2000 raakte haar carrière in het slop, onder meer door problemen met drank, drugs en haar gewelddadige man Bobby Brown.

Veel reacties op het overlijden van Whitney Houston

Veel reacties al na het overlijden van Whitney Houston vooral via Twitter. Aretha Franklin (peettante) noemt het nieuws 'schokkend' en 'ongelooflijk'. Dolly Parton, die "I will always love you" schreef, is er zeker van dat de dood van de zangeres miljoenen mensen diep heeft geraakt. Mariah Carey zegt dat Whitney Houston één van de mooiste stemmen had, die de wereld ooit heeft gekend. En popster Rihanna twittert "geen woorden, alleen tranen".

Alicia Keys schrijft op Facebook:
I feel sick.... Life is precious, we are fragile souls. Let's love each other!
I miss you beautiful Whitney, the whole world misses you!!

Veel artiesten beïnvloed door Whitney

Lady Gaga, Alicia Keys, Destiny's Child, Christina Aguilera, Celine Dion en ook Robin Thicke hebben allemaal gezegd enorm door Whitney Houston te zijn beïnvloed.

Stel, er komt een film over het leven van Whitney Houston - immers, dat was een heftig leven - wie zou de hoofdrol moeten spelen?

Ster advertentie
Ster advertentie