3FM nieuws

Muse brengt nieuwe Halloweentrack uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Muse brengt nieuwe Halloweentrack uit

Bloed, zwart leer, kneiterharde gitaren en erg veel crotch-grabbing. Muse covert speciaal voor Halloween het nummer 'New Kind Of Kick' van de band The Cramps en het is alles wat je ervan verwacht.

Nieuwe muziek Muse

Nieuwe muziek van Muse? Yes, please! Een week geleden startte de band een reeks van online teasers met de hashtag 'MuseHalloweenSpecial'. Nou, het internet ontplofte nog net niet. Muse + Halloween? Dat klinkt natuurlijk als de ultieme combinatie! Dit weekend verscheen de track inclusief videoclip online.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cover van The Cramps

Misschien ken je het nummer al, want het is een cover van de track 'New Kind Of Kick' van de punkband The Cramps uit de jaren tachtig. Muse knalt er een elektronische sound overheen en met de stem van zanger Matt Bellamy krijgt de punktrack een compleet nieuwe feel. Fans online noemen het een 'Psycho' meets 'Panic Station'.

In de clip proberen ze de leden van The Cramps zo goed mogelijk te imiteren. Dat betekent (erg) veel leer, slick hairdo's en de juiste vulgaire dansjes. Wij kunnen hier wel aan wennen hoor!

Waar is de band mee bezig?

Vlak voor de release van deze Halloweenspecial bracht Muse de 360° video uit voor de track 'Revolt' van hun laatste album Drones. Op dit moment hebben de mannen nog geen nieuwe concertdata op de planning, maar wij verwachten ze komend festivalseizoen echt nog wel ergens in de buurt te zien. Wie weet maken ze dan wel ruimte op hun setlist voor deze cover.

Ster advertentie
Ster advertentie